Vakantie Zanzibar

Lange, parelwitte zandstranden en een zee die je nog nooit zo blauw en helder hebt gezien, tropische bebossing, verborgen baaitjes en 50 verschillende soorten koraal brengen een tropische vakantie naar Zanzibar tot leven. Het Tanzaniaanse eiland voor de kust van Oost-Afrika heeft een tropisch klimaat, met temperaturen die het gehele jaar rond de 30 graden Celsius schommelen.

Zanzibar: paradijs boven- en onderwater

Zanzibar is het grootste eiland voor de kust van Tanzania in de Indische Oceaan. Het eiland is vroeger door verschillende landen in handen geweest, zoals Portugal en Oman. Ook staat Zanzibar bekend als specerijeneiland. Loop maar eens door de hoofdstad Zanzibar Town en de geuren komen je tegemoet. Maar bij een vakantie op Zanzibar moet je toch vooral denken aan zon, zee en strand. Het eiland leent zich perfect voor een adembenemende duik- en snorkelsessie. Soms kan je tot wel 30 meter ver kijken! En zeker als je je bedenkt dat de watertemperatuur hier gemiddeld 28 graden Celsius is, is dit geen straf!

Praktische informatie

  • Weer: Het gehele jaar door geniet je van temperaturen rond de 30°C
  • Vliegtijd: Zanzibar ligt op een kleine 9 uur vliegen vanaf Amsterdam
  • Tijdzone: Het is op Zanzibar één uur later, in de wintertijd is dat 2 uur
  • Prijsniveau: Over het algemeen ligt het prijsniveau lager dan in Nederland
  • Valuta: Men betaalt hier met de Tanzaniaanse shilling (TZS)

Last minute vakantie Zanzibar

Dankzij het gunstige klimaat kun jij het hele jaar door op ieder moment beslissen een last minute naar Zanzibar te boeken. En kom je hier in de zomermaanden, dan heb je het minste kans op tropische (korte) regenbuien. Een last minute naar Zanzibar is altijd een uitstekend idee. Lig jij volgende week met een cocktail in de hand te vertoeven in een vijfsterren accommodatie mét uitzicht op het adembenemende strand?  

All Inclusive vakantie Zanzibar

Zanzibar en All Inclusive? De perfecte combinatie! Bijna iedere accommodatie op Zanzibar biedt een All Inclusive formule aan, waar jij tot over de top in de watten wordt gelegd. Je hoeft je hier nergens druk over te maken. Het enige keuzestress momentje is of je een plons in het buitenzwembad wilt maken, of een eindje verder loopt over het privéstrand naar de kraakheldere zee. Allebei kan natuurlijk ook, want het is jouw welverdiende All Inclusive vakantie op Zanzibar!

Onze SUNtips:

  • Natuurlijk mag een duikcursus of snorkelsessie in de azuurblauwe zee niet ontbreken
  • Bezoek Jozani Forest, het enige Nationale Park op Zanzibar. Spot jij alle 40 soorten vogels?
  • Het vasteland van Tanzania bezoeken? Neem de veerboot naar Dar Es Salaam!
  • Boek een Spice en Stone town tour door de hoofdstad van Zanzibar en duik in de geschiedenis van dit eiland

Met een zonvakantie van SUNtip verzamel je een schat aan herinneringen op Zanzibar. Ik zou ’t doen!


 

Vind je ideale vakantie naar Zanzibar