Stedentrip Praag

De stad Praag heeft niet voor niets de bijnaam de Gouden Stad gekregen. Je vindt er imposante gebouwen zoals de Praagse burcht en het oude stadsplein (Staromstské námstí) met de Astronomische klok. Het Gouden Straatje met de kleurrijke huisjes is hét straatje van Praag waar jij een foto maakt om naar huis te sturen. De liefde voor bier in de Tsjechische hoofdstad is enorm en dat blijkt wel uit het feit dat Praag in de top 10 staat van de beste biersteden van Europa. Ben je op zoek naar toffe plekjes die niet in een reisgids staan? De locals nemen je mee naar de verborgen pareltjes van deze levendige stad tijdens de free walking tour. Welkom in Praag!

Prachtig Praag

Het bijzondere aan Praag is dat het de enige wereldstad is die eeuwenlang gespaard is gebleven van natuurrampen en bombardementen. Het historische centrum staat dan ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De rivier de Moldau stroomt door de Gouden Stad heen. Als de zon schijnt en de temperatuur ook een beetje meezit, stroomt de rivierkade vol mensen met versleten spijkerbroeken en vintage-zonnebrillen. Eten en drinken doe je bij één van de pop-up-cafés of foodtrucks. Dit zorgt ervoor dat de zomermaanden de ideale reistijd is om jouw stedentrip naar Praag te boeken. Alhoewel het 's-winters heel romantisch kan zijn als de stad bedolven ligt onder een laagje sneeuw. Eigenlijk kun je het hele jaar door op stedentrip naar Praag.

De Oude & Nieuwe Stad

Tijdens jouw stedentrip naar Praag zul je erachter komen dat de stad een oud en een nieuw gedeelte kent. Beide delen zijn gemakkelijk te voet te bereiken doordat de stad vrij compact is. Stap je liever in een tram, bus of metro? Ook die rijden er meer dan genoeg. 

Staré Msto, zoals de Oude Stad in het Tsjechisch wordt genoemd, bestaat uit steegjes en smalle straatjes vol leuke winkeltjes en restaurantjes. Dwalen en verdwalen lukt overigens heel goed, maar geloof ons: zo vervelend is dat niet. Wanneer je de grotere winkels met bekendere merken tegenkomt, dan weet je dat je in één van de belangrijkste winkelstraten van Praag bent beland. De Na Píkop, zoals de winkelstraat in het Tsjechisch wordt genoemd, verbindt de Oude en de Nieuwe Stad met elkaar. 

In de Nieuwe Stad, Nové Msto, maak je kennis met de hippe kant van Praag. Wat je hier niet mag missen, en wat ook niet valt te missen, is het Wenceslaplein. Het plein heeft een lengte van maar liefst 750 meter en is daarmee één van de grootste pleinen van Europa. Veel gevels zijn gebouwd in jugendstil en neogotische stijl, maar ook vind je er moderne architectuur zoals het Dansende Huis. Dit gebouw wordt ook wel gezien als een dansend echtpaar. Zie jij het erin terug?

Aardappels, vlees en eigen gebrouwen biertjes

Er is één ding dat duidelijk voorop staat: culinair genieten hoeft in Praag niet veel te kosten. Op haast iedere menukaart zul je aardappels en vlees terug zien komen. Op welke manier dan ook. Eet je dit thuis al genoeg? Saai is het zeker niet, want de heerlijke traditionele gerechten passen perfect bij de authentieke restaurantjes die je in de Oude Stad vindt. En dat maakt het dan weer erg leuk. Net als de live muziek in de restaurantjes en buiten op straat.

Als je een lekker biertje wil drinken bij of na het eten, dan is Staropramen Brewery Resturant een aanrader. Bij deze brouwerij, waar ze het populairste bier van Praag schenken, kun je een kijkje achter de schermen nemen en natuurlijk ook biertjes proeven. Heb jij Praag in gedachten voor jouw volgende stedentrip of vakantie? Ik zou t doen!

Onze SUNtips:

  • Bestel een Poletni menu net als de locals. Het is een voordelig menu met lekkere hapjes!
  • Wandel over de Karelsbrug van de Oude Stad naar de wijk Malá Strana.
  • Ervaar het eilandgevoel op Kampa. Hier vind je trouwens ook de populaire Lennon muur!

Vind je ideale vakantie naar Praag