Vakantie Stockholm

Vakantie Stockholm

Stockholm, ook wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Ligt verspreid over 14 eilanden. Waar je ook kijkt, je kunt hier altijd een blik vangen van het water. Stockholm heeft een mooie mix tussen eeuwenoude geschiedenis en prachtige natuur. Wat je allemaal kunt zien en beleven in Stockholm? De lijst is eindeloos!

Stedentrip Stockholm – kunst en cultuur in overvloed

Uiteraard is het een must om de prachtige stad van Stockholm te verkennen. Er is genoeg te ontdekken, van historische architectuur tot aan prachtige kunst. Verken de straten en ontdek de verhalen achter elk gebouw, bezoek musea vol cultuur en vergeet niet de bruisende lokale markten af te struinen.

De omgeving van Stockholm zit vol natuur en rust

Naast het bruisende stadsleven heeft de omgeving van Stockholm veel te bieden op het gebied van natuurlijke schoonheid en rust. Verken de omliggende eilanden per boot en geniet van schilderachtige uitzichten. Maak een wandeling in de omliggende bossen en adem de frisse Scandinavische lucht in. Voor de avontuurlijke zielen zijn er tal van mogelijkheden voor outdoor activiteiten, zoals kajakken, wandelen en fietsen.

Onze SUNtips:
  • Bewonder in het Vasa Museum het prachtig bewaard gebleven 17e-eeuwse oorlogsschip, de Vasa, en duik diep in de maritieme geschiedenis van Zweden.
  • Wandel door de straten van de oude stad Gamla Stan en ontdek kleurrijke gebouwen, gezellige cafés en authentieke boetieks.
  • Ervaar de Zweedse geschiedenis en cultuur in het Skansen Openluchtmuseum compleet met historische gebouwen en traditionele kunst.

Stockholm is een mix van geschiedenis, natuur en moderne architectuur. Deze stad biedt een onvergetelijke vakantie ervaring. Dus pak je koffers en ontdek de charme van deze betoverende stad en haar adembenemende omgeving.

Vind je ideale vakantie naar Stockholm