Zwitserland

Aanbevolen voor jou

Vakantie Zwitserland

Het is tijd om jouw auto alvast in te laden, want een vakantie naar Zwitserland heeft namelijk alles wat je zoekt! Ben je sportief aangelegd? Ga dan mountainbiken of wandelen in de prachtige bergen. Een toffe treinreis door een prachtig gebied naar Italië en terug maken? Dan ga je naar Graubünden. Ben je op zoek naar een grote diversiteit aan dorpen, mogelijkheden om te zwemmen en heerlijke temperaturen? Dan is het Meer van Lugano een fantastische uitvalsbasis. Zwitserland staat natuurlijk bekend om zijn hoge kwaliteit zakmessen/horloges, chocolade, kaas en de prachtige bergen en heerlijke fijne dalletjes maar het klimaat van Zwitserland is ook absoluut een pluspunt. Het hele jaar kun je namelijk in Zwitserland terecht–  om te genieten van de sneeuw in de winter en de heerlijke temperaturen in de zomer.
 


Praktische informatie

  • Weer: Zwitserland kent een wisselend klimaat. Over het algemeen geldt dat de zomers aangenaam tot mediterraan zijn en de winters koud. Temperaturen kunnen per dal en hoogte verschillen.
  • Reistijd: Met de auto doe je er ongeveer 10 uur over om in Zwitserland aan te komen.
  • Tijdzone: In Zwitserland is er geen tijdsverschil met Nederland.
  • Prijsniveau: Het prijsniveau van Zwitserland ligt iets hoger dan in Nederland.
  • Valuta: In Zwitserland betaalt men met de Zwitserse Frank.


Autovakantie Zwitserland

De meeste vakantiegangers kiezen ervoor om zelf met de auto naar Zwitserland te rijden en kunnen we gezien de korte reistijd zeker adviseren! Zo is de afstand van Amsterdam naar Geneve ongeveer 980 kilometer. Dit komt neer op een autorit van ongeveer 10 uur. Bijkomend voordeel van een autovakantie naar Zwitserland is dat je alle vrijheid hebt. Zo kun je vanuit jouw uitvalsbasis heel gemakkelijk en op eigen tempo de omgeving en de talloze meren te verkennen. Zit je rondom het meer van Lugano? Dan is het echter wel handiger om ter plekke een boottochtje te maken.


Zomervakantie Zwitserland

Een zomervakantie in Zwitserland is ontzettend veelzijdig. De actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven op de mountainbike en wandelen langs de vele mooie routes. Cultuurliefhebbers kunnen hun geluk niet op met de vele mooie, authentieke bergdorpjes en de schitterende steden als Bern, Basel, Geneve en Lugano. Ook het klimaat van Zwitserland is erg fijn! Zo heeft de omgeving rond Lugano in de zomer een mediterraan klimaat dankzij de gunstige ligging naast Italië. 


Wintersport Zwitserland

Het wintersport seizoen loopt in Zwitserland van half december tot eind maart en is een populaire bestemming onder wintersporters. De traditionele bergdorpjes, de perfecte afdalingen en de keuken van hoge kwaliteitskeuken maken toch wel dat Zwitserland een perfect wintersportoord is. Genieten van een heerlijke wintersport dichtbij de veelzijdige pistes? Ga dan naar de dorpjes St. Moritz, Zermatt of Davos. Heel de dag op de latten gestaan? Vergeet dan niet om je dag af te sluiten met een heerlijke kaasfondue.

Onze SUNtips
  • De Rhätische Bahn in Graubünden staat op de werelderfgoedlijst en voert je langs indrukwekkende vergezichten en natuurschoon. 
  • Ook op de werelderfgoedlijst! Vanuit Lugano ga je met de kabelbaan naar Serpiano (Monte San Giorgio). Hier vind je in de nabije omgeving (Meride) één van belangrijkste vindplaatsen van fossielen van honderden miljoenen jaren geleden. 
  • Bezoek een van de meest gefotografeerde bergen ter wereld; de Matterhorn. De Matterhorn is het best te bewonderen vanuit Zermatt. Dit is tevens het hoogstgelegen zomer skigebied.
Wat denk jij? Is Zwitserland jouw volgende vakantiebestemming? Ik zou ’t doen!

Vind je ideale vakantie naar Zwitserland