Vakantie San Miguel de Abona

Wilt u het traditionele Tenerife ontdekken? Kijk dan niet verder dan San Miguel de Abona. Dit gemeente op Tenerife is omringt door prachtige cultuur en de perfecte plek om te ontdekken hoe het op Tenerife was voor er massatoerisme ontstond. Een vakantie naar San Miguel de Abona is voor de vakantieganger die houdt van rust, natuur en een authentieke ervaring.

De charme van het oude Tenerife

De wortels van San Miguel de Abona rijken terug naar de tijd van het koninkrijk van Abona. De belangrijkste stad San Miguel is een pittoresk plaatsje gekenmerkt door schoonheid en stilte met hier en daar charmante hoekjes waar je kunt proeven van lokale specialiteiten. De huizen zijn kleurrijk en op traditionele wijze gebouwd. Wie meer wilt ontdekken over de geschiedenis van Tenerife kan terecht bij een van de musea, maar voor het echte gevoel en de sfeer is een wandeling door het plaatsje de mooiste manier om op ontdekking te gaan. Uiteraard met de nodige onderbrekingen bij een van de talloze restaurantjes die er te vinden zijn, waar ze op gastvrije wijze heerlijke, traditionele gerechten serveren.
 

Gemeente San Miguel de Abona

Naast San Miguel zijn er een aantal andere dorpen en wat toeristische resorts die aan San Miguel de Abona toebehoren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de authenticiteit van San Miguel af te wisselen met de vele faciliteiten die de omringende dorpen en resorts bieden, zoals Golf del Sur en Amarilla Golf die beide een juweeltje zijn voor golfliefhebbers, met ieder een prachtige golfbaan met uitzicht op de zee en bergen. Elk plaatsje beschikt ook over een breed scala aan bars en restaurants, maar Golf del Sur trekt iets meer jongeren dan Amarilla Golf.
Ten zuiden van San Miguel liggen Aldea Blanca en Las Chafiras. Hier vind je vooral woonwijken, maar toch is met name Aldea Blanca het bezoeken waard, omdat hier het kasteel van San Miguel ligt. Hier wordt meerdere avonden per week een middeleeuwse voorstelling gehouden met ridders, prachtige paarden en spannende steekspellen. Een indrukwekkend schouwspel voor bezoekers jong en oud.
Ook is het prima mogelijk in de omgeving van San Miguel de zee te bereiken en verscheidene watersporten te beoefenen.
De grootste aantrekkingskracht van een vakantie naar San Miguel de Abona is het authentieke Tenerife dat je hier kunt ervaren. Desondanks zijn er ook genoeg toeristische faciliteiten om voor ieder wat wils te bieden.

Onze SUNtips:
  • Breng een bezoek aan museumhuis Casa del Capitán.
  • Wandel door een van de weelderige natuurparken.
  • Ga mee met een heuse onderwatersafari.
Ervaar het echte, authentieke Tenerife met een vakantie naar San Miguel de Abona. Ik zou t doen.

Vind je ideale vakantie naar San Miguel de Abona