Cuba

Vakantie Cuba

Men neme de sfeer van de jaren vijftig, een bijzonder vriendelijke bevolking en lokale specialiteiten als sigaren en rum. Het succesrecept van Cuba in een notendop! In dit gedeelte van het Caribisch gebied vind je tevens een verscheidenheid aan landschappelijk contrast. De cultuur van Havana, de paradijselijke stranden van Varadero en de karakteristieke Amerikaanse auto’s dragen bij aan de nostalgie van het eiland. Een vakantie naar Cuba is meer dan bijzonder!

Koloniaal Cuba

Cuba is het grootste eiland van de Grote Antillen, en bestaat uit meerdere kleine eilanden. Het hoofdeiland is Isla Grande, met daaromheen de Colorades, Sabana, Camagüey, de Canarreos en de Jardine. Cuba is werkelijk als een decor. De geschiedenis in één woord? Adembenemend. De monumenten van de revolutie zullen je hoe dan ook intrigeren, net als de architectuur uit de koloniale periode. Neem bijvoorbeeld het oude stadsdeel van Havana. Dit was ooit hét middelpunt van Latijns-Amerika. De fraaie havenstad Cienfuegos, maar ook het authentieke Trinidad met de schilderachtige straatjes zijn de beste voorbeelden van het goed bewaarde Cuba. Vroeger was de hoofdstad Santiago, aan de zuidkust gelegen. Hier vind je de echte Caribische sfeer, terwijl Havana meer Amerikaans aandoet door de ligging tegenover Florida. De Cubanen zijn in ieder geval nooit vergeten hoe je moet feesten, zelfs niet onder de puriteinse communist Castro.

Natuur en cultuur perfect in balans

Door Cuba reizen kan op verschillende manieren. Maak een rondreis en verblijf in echte casas particulares, of relax in een ruim opgezet, comfortabel all inclusive resort. Wist je dat maar liefst 22 procent van de archipel aangewezen is als natuurreservaat? In de tropische reservaten vind je bijvoorbeeld flamingo’s en alligators. Veel mensen kiezen voor Cuba doordat strand en cultuur perfect met elkaar gecombineerd kunnen worden. Je ervaart dit als vanzelf op de kilometerslange, dromerige stranden in een parelwitte kleur. Varadero wordt tot een van de mooiste badplaatsen gerekend. Een andere aanrader is Playa Larga, eveneens met een rijke geschiedenis die bekendstaat om de mislukte invasie van de Cubaanse ballingen in 1961. Playa Larga ligt aan de Varkensbaai, hier kun je prachtig koraalduiken en geniet je van uitzichten over zee vanuit de moeras- en mangrovegebieden ten westen van de kust. Huur een auto en mis niets van dit bijzonder prachtige land. Hasta la vista!


Onze SUNtips:
  • Dans de salsa op elke straathoek in de stad Trinidad
  • Rook een échte Cubaanse sigaar, met de beste tabak ter wereld
  • Bezoek de botanische orchideeëntuin in Soroa, met meer dan 700 soorten en daarmee de grootste ter wereld

Vind je ideale vakantie naar Cuba