Havana

Havana is het levendige centrum van Cuba. Een stad vol boeiende musea, oude forten en prachtige koloniale gebouwen die je gezien moet hebben. Wandel ook over de Malecón, de zeven kilometer lange strandpromenade.

Vier pleinen: In Habana Vieja(het historische centrum) bevinden zich vier centrale pleinen vol koloniale bouwwerken, terrasjes en straatmuzikanten. Het Plaza Vieja herbergt talloze restaurants en cafés, waaronder Taberna de la Muralla, de enige brouwerij/pub van Havana. Het tropische groene Plaza de Armas kent veel kraampjes met tweedehands boeken. Hier vind je ook bijvoorbeeld hotel Santa Isabel met een mooi dakterras. Aan het Plaza de la Catedral zie je de barokke Catedral de San Cristobal en het vierde plein is Plaza San Francisco de Asis.

Fort Cabana Het Fortaleza de San Carlos de la Cabana, een gerestaureerd fort aan de haven, werd in 1763 gebouwd. Deze militaire vesting was tijdens de revolutie het hoofdkwartier van Che Guevara. Elke avond om 21 uur vindt hier een ceremonie plaats waarbij een kanonschot wordt gelost.

Capitolio Een enorm grotesk gebouw, naar voorbeeld van het Capitool in Washington, uit 1929. Tot de revolutie was dit regeringszetel, daarna werd het hoofdkwartet van de Academie van Wetenschappen en een ministerie. Bezoek de indrukwekkende bibliotheek . Breng vlakbij het Capitolo een bezoek aan de Partagas sigarenfabriek en El Gran Teatro.

Plaza de la Revolución Dit enorme plein is het politieke hart van de stad. Hier worden de massabijeenkomsten gehouden, zoals toespraken van de president. Op het plein staat het Jose Marti monument uit de jaren '50. met daarachter een toren die je kan bezoeken; een lift brengt je naar 140 meter hoogte waar je kunt genieten van een uitzicht over de stad.

Nightlife Een bezoek aan Tropicana, de wereldberoemde openlucht nachtclub moet je doen. Hier worden wervelende shows gegeven met opzwepende muziek en dansers in de kleurrijke kostuums. Een alternatief is het Habana Cafe, een typische Amerikaanse jaren '50 club waar je kan genieten van een wervelende show. Een avond cabaret is ook mogelijk, cabaret Turquino in het Habana Libre hotel, of cabaret Parisien in Hotel Nacional. Voor een avondje klassieke muziek ga je naar het Gran Teatro de la Habana of het Teatro Amadeo Roldán.

Hoe er te reizen? Havana Vieja kun je het beste te voet, per fietstaxi, scootertaxi(coco), paardenkoets of oldtimer bezichtigen.

Stranden: Stranden: Een bezoek aan Havana is prima te combineren met de prachtige stranden van Varadero(140 kilometer verder)

Vliegreis en transferinformatie: KLM vliegt 4 x per week naar Havana. Jose Marti Airport ligt zo'n 15 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad. Arke vliegt 2x per week naar Varadero woensdag en zaterdag en 1x per week naar Holguim(maandag). Bij een rechtstreekse vlucht naar Havana is de vluchttijd ongeveer 10 uur. Wie naar Cuba reist, dient in het bezit te zijn van een paspoort, visum en verklaring van je zorgverzekering.

Aanbevolen voor jou

Vind je ideale vakantie naar Havana