Vakantie Larnaca

Reis af naar de streek Larnaca, gelegen in het zuidoosten van Cyprus. Larnaca staat bekend om de sfeervolle en gezellige havensteden, stuk voor stuk met een uniek karakter, en natuurlijk het heerlijke zandstrand. Op stap in Ayia Napa, cultuur snuiven in Limmasol, waterpret in Cypriss Protaras en wandelen door het achterland. Eigenlijk is Cyprus heerlijk voor iedereen!

Een betoverend landschap

Het landschap van Larnaca kermerkt zich door een mediterrane begroeiing. Je kijkt je ogen uit als je de kalkachtige rotsen ziet, de uitgestrekte graanvelden, de vijgenbomen en de cipressen. Ga je in de voorjaarsmaanden, dan staat alles volop in bloei. En bloemen maken alles nóg mooier! Zeker als je ligt te ontspannen in de zon, al genietend van de Cypriotische cultuur.

Cyprus is voor iedereen

De stranden van de streek lopen langzaam af in de zee, wat Larnaca uitermate geschikt maakt voor families met kinderen. Vooral Protaras wordt drukbezocht door gezinnetjes. Dat wil overigens niet zeggen dat er alleen families verblijven, want watersporters zijn hier ook op hun plek. In Protaras vind je een gezellig centrum én mooie zandstranden. Laat dat nou vaak de perfecte combinatie zijn voor een geslaagde vakantie.

Ook in het nabij gelegen Ayia Napa zijn prachtige zandstranden te vinden met nóg meer restaurants, bars, discotheken, winkeltjes en terrassen. Vergeet ook zeker het uitgaansleven niet, want deze stad bruist! Dat is dan ook de reden dat veel toeristen kiezen voor deze plaats in de streek Larnaca. De havensteden Larnaca en Limassol hebben beide een gezellig en sfeervol (oud) centrum, veel culturele bezienswaardigheden én het strand voor de deur. Hier kun je zo lang als je wil over de palmenboulevard slenteren, om te eindigen in een taverne met een heerlijk bord eten voor je neus. Wist jij dat de stad Larnaca gebouwd is op de restanden van het oude Kition? De opgravingen hiervan zijn vandaag de dag een van de bekendste bezienswaardigheden. Het wordt nog moeilijk kiezen in Cyprus…

Onze SUNtips:

  • Bezoek de Hala Sultan Tekke moskee, aan de rand van een groot zoutmeer.
  • Bekijk de restanten van het oude Amathus en van de Romeinse stad Kourion in Limassol.
  • Zeilen, duiken, waterskiën of surfen: het kan in Ayia Napia! Nét als relaxen…

Sfeervol karakteristiek en heerlijk relaxt. Een vakantie naar Larnaca...ik zou 't doen.

Vind je ideale vakantie naar Larnaca