Cyprus

Vakantie Cyprus

Aphrodite, godin van de liefde, zou hier bij de rots uit de golven van de zee geboren zijn. Dit eiland kan dus niet anders dan pure schoonheid waarborgen. We hebben het natuurlijk over Cyprus! In het uiterste oosten van de Middellandse zee, voor de Zuid-Turkse kust, ligt dit eiland in groene weelde te wachten tot jouw vliegtuig hier landt voor een welverdiende vakantie.

Op vakantie in Azië of Europa?

Cyprus ligt technisch gezien in Azië, maar heeft nauwere banden met Europa. Groot en druk is het hier niet. Wél biedt een vakantie naar Cyprus de perfecte mix tussen zon en cultuur. In hoofdstad Nicosia word je verwelkomt door 16e -eeuwse vestingwallen, winkeltjes, kronkelige steegjes, boetieks en restaurantjes. Nicosia is zeker een dagtripje waard, zeker omdat je hier letterlijk de scheiding tussen Turkije en Griekenland ervaart! Er staan zowel Griekse tempels als Byzantijnse kerken en op veel plaatsen vind je er duizenden jaren geschiedenis op een paar vierkante meter. En het toerisme is hier nog niet geëxplodeerd, dus jij kunt in alle rust overal rondkijken.

Van mozaïek tot Ibiza

Mozaïekvloeren en vibrerende steden zijn het meest kenmerkend voor Cyprus. Huis van Theseus, het Huis van Aion en het Huis van Orpheus moet je absoluut bezocht hebben. Het Cypriotische eten is een lust voor de fijnproevers onder ons. De smaak kan worden omschreven als divers en rijk, dankzij het gebruik van veel specerijen. Havenstad Paphos is zonder twijfel de meest veelzijdige van het eiland. Overdag op het strand liggen en 's avonds uitgaan is de dagplanning waar bijna iedereen in hier aan houdt. Ayia Napa en Limassol genieten daarnaast ook immense populariteit; hier vind je waarschijnlijk ook de meeste accommodaties. Ayia Napa wordt ook wel het tweede Ibiza genoemd! De geweldige stranden als Fig Tree Bay, Makriisos en Nissi Beach dragen hier een steentje aan bij, evenals de vele clubs en optredens van internationale DJ's.

Kun je niet kiezen tussen Turkije en Griekenland? Denk dan eens aan Cyprus! Dit prachtige en zonzekere eiland biedt het beste van twee werelden. Ook niet onbelangrijk: zon 340 dagen per jaar schijnt hier de zon, wow! En vervelen? Dat doe je je hier nooit.

Praktische informatie

  • Weer: Op Cyprus heerst een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters.
  • Vliegtijd: De vliegtijd bedraagt tussen de 4,5u en 5u vliegen.
  • Tijdzone: Op Cyprus is het altijd 1 uur later dan in Nederland.
  • Prijsniveau: Over het algemeen is alles op Cyprus een stuk goedkoper dan Nederland, maar dit kan afwijken in het hoogseizoen.
  • Valuta: Op Cyprus wordt met de euro betaald.

Kindvriendelijke vakantie Cyprus

Cyprus heeft ook voor kinderen enorm veel te bieden. Op de stranden zullen zij zich eindeloos kunnen vermaken. Maar daar blijft het niet. Cyprus barst van de leuke uitstapjes. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan een van de waterparken op Cyprus, zoals Waterworld, een aquapark volledig in oud Griekse stijl. Ook kamelenpark Mazotos is een leuke middag besteding. Je kan er zelfs een ritje maken op een kameel. Verder zijn er verspreid over het eiland enkele kastelen te bezichtigen. Voor de kinderen is dit natuurlijk iets wat enorm tot de verbeelding spreekt en het is dan ook leuk ze hier mee naartoe te nemen.
Na een geslaagde dag met uitstapjes terug aangekomen te zijn in het hotel houdt de pret nog niet op. Integendeel, want in de kindvriendelijke hotels op Cyprus wordt ervoor gezorgd dat de kinderen zich geen moment hoeven te vervelen. Zwembaden, speelruimtes animatieteams. De kinderen gaan een geslaagde vakantie beleven en jij ook!

All Inclusive vakantie Cyprus

Misschien zijn het de Turkse invloeden wel, want de All Inclusive hotels van Cyprus zijn werkelijk waar fantastisch. Alles is tot in de puntjes verzorgd. De hotels zijn prachtig, de kamers royaal en elke dag staan de maaltijden voor je klaar. Je bezighouden met dagelijkse zaken als boodschappen en koken, dat zit er niet meer bij tijdens je All Inclusive vakantie op Cyprus. In plaats daarvan draait alles om zorgeloos genieten.
Een bijkomend voordeel van een All Inn arrangement is, dat het onderaan de streep vaak voordeliger uitpakt, omdat je ter plaatse geen eten en drinken meer hoeft te kopen.

Last minute vakantie Cyprus

Cyprus heeft een geweldig klimaat. De zomers zijn warm en de winters zacht, het blijft zelfs rond de 15 °C. Of je dus opzoek bent naar een voorjaarsvakantie, zomervakantie of winterzon op de korte termijn. Cyprus is een ideale bestemming. Daarom vind je bij SUNtip altijd aantrekkelijke last minutes naar Cyprus tot wel 6 weken voor vertrek. 

Vakantie Cyprus 2024

Wil je de perfecte mix van zon en cultuur in alle rust ontdekken? Dan is 2024 het ideale moment om op vakantie te gaan naar Cyprus. Geniet van indrukwekkende historische ontdekkingen en ook van gezellige badplaatsen, zonder dat er sprake is van massatoerisme. Ik zou ’t doen!

Onze SUNtips:    

  • Bezoek het wijnfestival in bruisend Limassol, rond eind augustus/begin september
  • Laat je boeien door de archeologische waarde van de opgravingen die badplaats Paphos waarborgt    
  • Kýkkosklooster is het meest indrukwekkende klooster van Cyprus: bezoeken dus!
Een welverdiende vakantie naar het beeldschone Cyprus? Ik zou 't doen!

Vind je ideale vakantie naar Cyprus