Cyprus

Vakantie Cyprus

Aphrodite, godin van de liefde, zou hier bij de rots uit de golven van de zee geboren zijn. Dit eiland kan dus niet anders dan pure schoonheid waarborgen. We hebben het natuurlijk over Cyprus! In het uiterste oosten van de Middellandse zee, voor de Zuid-Turkse kust, ligt dit eiland in groene weelde te wachten tot jouw vliegtuig hier landt voor een welverdiende vakantie.

Op vakantie in Azië of Europa?

Cyprus ligt technisch gezien in Azië, maar heeft nauwere banden met Europa. Groot en druk is het hier niet. Wél biedt een vakantie naar Cyprus de perfecte mix tussen zon en cultuur. In hoofdstad Nicosia word je verwelkomt door 16e -eeuwse vestingwallen, winkeltjes, kronkelige steegjes, boetieks en restaurantjes. Nicosia is zeker een dagtripje waard, zeker omdat je hier letterlijk de scheiding tussen Turkije en Griekenland ervaart! Er staan zowel Griekse tempels als Byzantijnse kerken en op veel plaatsen vind je er duizenden jaren geschiedenis op een paar vierkante meter. En het toerisme is hier nog niet geëxplodeerd, dus jij kunt in alle rust overal rondkijken.

Van mozaïek tot Ibiza

Mozaïekvloeren en vibrerende steden zijn het meest kenmerkend voor Cyprus. Huis van Theseus, het Huis van Aion en het Huis van Orpheus moet je absoluut bezocht hebben. Het Cypriotische eten is een lust voor de fijnproevers onder ons. De smaak kan worden omschreven als divers en rijk, dankzij het gebruik van veel specerijen. Havenstad Paphos is zonder twijfel de meest veelzijdige van het eiland. Overdag op het strand liggen en 's avonds uitgaan is de dagplanning waar bijna iedereen in hier aan houdt. Ayia Napa en Limassol genieten daarnaast ook immense populariteit; hier vind je waarschijnlijk ook de meeste accommodaties. Ayia Napa wordt ook wel het tweede Ibiza genoemd! De geweldige stranden als Fig Tree Bay, Makriisos en Nissi Beach dragen hier een steentje aan bij, evenals de vele clubs en optredens van internationale DJ's.

Kun je niet kiezen tussen Turkije en Griekenland? Denk dan eens aan Cyprus! Dit prachtige en zonzekere eiland biedt het beste van twee werelden. Ook niet onbelangrijk: zon 340 dagen per jaar schijnt hier de zon, wow! En vervelen? Dat doe je je hier nooit.

Vakantie Cyprus 2020

Wil je de perfecte mix van zon en cultuur in alle rust ontdekken? Dan is 2020 het ideale moment om op vakantie te gaan naar Cyprus. Geniet van indrukwekkende historische ontdekkingen en ook van gezellige badplaatsen, zonder dat er sprake is van massatoerisme. Ik zou ’t doen!

Onze SUNtips:    
  • Bezoek het wijnfestival in bruisend Limassol, rond eind augustus/begin september
  • Laat je boeien door de archeologische waarde van de opgravingen die badplaats Paphos waarborgt    
  • Kýkkosklooster is het meest indrukwekkende klooster van Cyprus: bezoeken dus!
Een welverdiende vakantie naar het beeldschone Cyprus? Ik zou 't doen!

Vind je ideale vakantie naar Cyprus