Aanbevolen voor jou

Vakantie Paphos

Paphos a la playa! In het zuidwesten van Cyprus gaat een fascinerende stad schuil met een rijke geschiedenis. De archeologische waarde is zelfs zó groot, dat de hele stad op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat! Tel daar de gastvrijheid van de mensen en het fijne klimaat door de gunstige ligging aan de Middellandse Zee bij op, en je hebt geen enkele reden meer om net voor Paphos te kiezen als jij op vakantie gaat!

Mythes en stranden

Het eiland Cyprus wordt omhuld door mythes én prachtige stranden. Dat het ook nog de geboorteplaats zou zijn van de godin van de liefde, maakt de vakantietrek alleen nog maar groter! De naam Paphos, ook wel bekend als Pafos, is afgeleid van ‘zoon van Aphrodite’. Het is een gezellige badplaats met veel terrasjes, visrestaurants, barretjes en winkels om te shoppen. Even ten noorden van Paphos vind je acht complexen met graftombes, die je als toerist kunt bezoeken. Deze stammen nog uit de Romeinse tijd, een echte aanrader! Dat Paphos een fijne zon-, zee- en strandplaats is, blijkt wel uit Leofores Poseidonos, de baai van Kissonerga en Coral Bay. Deze stranden zijn het meest geliefd onder de toeristen die graag ontspannen door het geluid van de golven. Maar ook watersporters weten hun weg hiernaartoe te vinden! Na middernacht openen hier trouwens ook de meeste clubs; deze richten zich zowel op de toeristen als op de Grieks-Cyprioten. Waag jij je een avond in het leven van een echte local?

Van “boven” naar “beneden”

Wist je dat Paphos uit twee delen bestaat? Boven- en Beneden-Paphos. Beneden-Paphos staat garant voor een hoop cultuur. In Boven-Paphos vind je het handelscentrum van de stad met de gezellige restaurantjes, tavernes en stranden. Spring jij op een segway om langs de palmbomen over de boulevard te rijden? Sla in ieder geval de Makariosboulevard niet over als je dol bent op souvenirs. Van sieraden tot kleding en andere accessoires: hier slaag je sowieso. Het is niet voor niets dat Paphos samen met Ayia Napa en Limassol in de top drie meest favoriete vakantiebestemmingen van Cyprus staat. De stad biedt zowel stelletjes als families met kinderen en rustzoekers de perfecte combinatie van ingrediénten voor een heerlijke zonvakantie!

Onze SUNtips
  • Breng absoluut een bezoek aan het kasteel van Paphos, van origine een fort voor het verdedigen van de havenstad.
  • Zwem jij om de rots van Aphrodite? De legende vertelt dat deze eeuwige jeugd waarborgt!
  • Ga naar het Paphos-aquarium, waar je haaien, piranha’s en zelfs krokodillen vindt.

Vind je ideale vakantie naar Paphos