Dominicaanse Republiek

Vakantie Dominicaanse Republiek

In het Caribisch gebied ligt het aardse paradijs: de Dominicaanse Republiek. Als je droomt van parelwitte stranden, een kraakheldere zee waarvan je de bodem kunt zien, van een plek waar de zon altijd schijnt en het standaard zo tegen de 30 graden is, dan zit je hier helemaal goed. Zowel levendig als rustig, swingend en sfeervol: dankzij de exotische variatie heeft de Dominicaanse Republiek het echt állemaal. Boek daarom een vakantie naar de Dominicaanse Republiek.

Hallo strand!

Punta Cana is zonder twijfel de meest toeristische streek van het land. Hier vind je strand, strand en nog eens strand. Je loopt hier gemakkelijk onafgebroken 10 kilometer met je blote voeten door het heldere zand. Dankzij het heerlijke noordoostelijke briesje dat door je haren waait, blijft het aangenaam. Vergeet je snorkel niet mee te nemen, want de onderwaterwereld is adembenemend. Kom jij hier de vriendelijke Franse Keizervissen tegen? Vooral in de baai van Samaná liggen piepkleine eilandjes waar je leuk kunt snorkelen, bijvoorbeeld Cayo Levantado! Hier kun je trouwens van januari tot en met maart ook walvissen spotten. Wow&

Lagunes, rum en de merengue

Naast de witte stranden met de hoge palmbomen, kent het eiland ook veel excursiemogelijkheden. De Dominicaanse Republiek is namelijk allesbehalve saai. Het land is contrastrijk met zowel berggebieden als regenwouden, valleien en woestijngronden. Het land is Spaanstalig, kent een rijke historie en een prachtige natuur. Door de kalkachtige ondergrond zijn de mooiste grottenstelsels gevormd op het eiland. Uniek is de Laguna Grí-Grí aan de noordkust, een lagune die omringd wordt door mangroves. Ook hoofdstad Santa Domingo is voor toeristen de moeite waard. Op de autovrije wandelboulevard de Calle Conde wandel je gezellig met de drukte mee. En in het historische centrum van Puerto Plata wordt het straatbeeld gedomineerd door de houten huisjes in alle kleuren van de regenboog. Door de verschillende renovaties heeft het centrum zijn grandeur van weleer hier met zekerheid teruggekregen!

De Dominicaanse Republiek staat bekend om de swingende muziek; vooral de merengue wordt hier veelvuldig gedanst. Het enthousiasme waarmee de lokale bevolking op de Dominicaanse Republiek gezegend is, zorgt voor een fantastische sfeer. Overal op straat is wel wat te doen. Van feesten tot spelletjes spelen op het terras. Vergeet niet een lekker glaasje rum (in een cocktail) of Mama Juana te drinken. In een van de vele all inclusive resorts die de Dominicaanse rijk is, kun je hier vast en zeker onbeperkt van genieten!


Onze SUNtips:
  • Ga absoluut naar Damajagua, oftewel de 27 watervallen van moeder natuur. Prachtig!
  • Chill de hele dag in een hangmat met een cocktail in je hand, relaxter dan dit kán niet.
  • Bezoek het Los Haitises National Park en aanschouw de mysterieuze grotten met tekeningen gemaakt door de Taino Indianen.

Vind je ideale vakantie naar Dominicaanse Republiek