Vakantie Punta Cana

Er zijn weinig dingen mooier in het leven, dan genieten van de zon op een Caribisch eiland. Wat dat betreft is er geen betere plek dan Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. De hagelwitte stranden, tropische temperaturen, wuivende palmbomen en een verkoelende blauwe zee zorgen ervoor dat Punta Cana het visitekaartje van de Caraïben is. Vakantie Punta Cana? Waar wacht je op? Ik zou ’t doen!

De stranden van Punta Cana

Punta Cana is een regio in het oosten van de Dominicaanse Republiek en één van de meest populaire bestemmingen van de Caraïben. Dat komt natuurlijk door de geweldige stranden. Zo heb je het Bavaro strand. Een 30 kilometer lang paradijselijk strand, waar je altijd al van gedroomd hebt. Het is ook aan dit strand waar je veel van de resorts vindt. Neem er met een cocktail in de hand plaats onder een rietenparasol en draait je knopje naar de relaxstand. Je gaat hier een ontspannen vakantie beleven.
Een alternatief voor het Bavaro strand is het eiland Isla Saon, net voor de kust van Punta Cana. Het is een eiland met een paradijselijk strand, maar dan een stuk minder toeristisch en zonder voorzieningen. Het is dus een volledig ongerept paradijs en dat heeft ook zo zijn charme. Er zijn meer dan genoeg excursies naar dit eiland toe.
 

Uitstekende snorkel en duiklocaties

Door de tropische temperaturen wil je af en toe wel even afkoelen. Neem dan ook zeker een snorkel set mee of boek een duikexcursie. Het kleurrijke onderwaterleven is hier onwaarschijnlijk mooi. Je zwemt tussen tientallen vissoorten en allerlei soorten koraal. Ook een leuke duiklocatie is het scheepswrak van het schip Astron. Het schip zonk in 1978 en is tegenwoordig een heuse toeristische attractie geworden.
 

Het dorp Punta Cana

De naam Punta Cana betekent letterlijk punt suikerriet. Het is namelijk het meest oostelijke punt van de Dominicaanse Republiek. Er groeit veel suikerriet, dat gebruikt wordt voor het stoken van rum. Een belangrijk exportproduct voor het land.
Tegenwoordig wordt er meer geld verdiend met het toerisme. En zo is het dorp Punta Cana ontstaan. Het is eigenlijk volledig gebouwd voor toeristen en rijken die hier een duur appartement of villa kopen. Het is schoner en moderner dan andere dorpen en steden op het eiland en heeft voorzieningen als een winkelcentrum een bioscoop en natuurlijk gezellige restaurants.
 

Uitstapjes in de omgeving van Punta Cana

De Dominicaanse Republiek is rijk aan natuurlijke wonderen, zo ook in de buurt van Punta Cana. Hoyo Azul, oftewel blauw gat, is een uitstekend voorbeeld van zo’n natuurlijk wonder. Het is een natuurlijk gat in een rots, gevuld met het helderste blauwe water, wat je ooit zult zien. Het is geweldig om het met eigen ogen te aanschouwen, maar nog leuker is het dat je er in mag zwemmen. Neem je zwemkleding dus zeker mee.
Een andere bezienswaardigheid, die het bezoeken waard is, is Altos de Chavon: een 16e eeuws nagebouwd Europees dorp. Naast de pittoreske huisjes zijn het kleine amfitheater en het museum van de archeologie de publiekstrekkers. Je ontdekt in het museum namelijk restanten van de inheemse Taino indianen.
Wie het ook leuk vindt een grote stad te bezoeken kan het beste naar Higuey, want het ligt maar op 32 kilometer afstand van Punta Cana. Je kunt er struinen over lokale markten en een bezoek brengen aan een rumfabriek. Het hoogtepunt van de stad is de Basilica de la Altagracia, een bijzondere basiliek, waar jaarlijks duizenden pelgrims op af komen.
Mocht je dus het strand willen afwisselen met iets anders, dan zijn er meer dan genoeg uitstapjes om jouw vakantie in Puna Cana mee te vullen.
 

Punta Cana vakantie met de kids

Als de kids helemaal weg zijn van een strandvakantie, dan behoort Punta Cana tot een van de beste bestemmingen. Wel moet je er rekening mee houden dat 10 uur erg lang vliegen kan zijn voor kinderen. Wanneer je dat echter weet te overbruggen, wacht er een paradijselijke vakantie voor het hele gezin. Zwemmen tussen de vissen, zandkastelen bouwen en genieten van de zon kan hier als de beste. Daarnaast zijn er meer dan genoeg kindvriendelijke resorts, waar animatie de hele dag door zorgt voor afwisselend vermaak. De kinderen zullen zich dus geen moment vervelen.
 

All Inclusive vakantie Punta Cana

Kies je voor een Punta Cana vakantie, dan kun je er bijna niet omheen om All Inclusive te boeken. Maar waarom zou je ook anders willen? In de luxe resorts word je keizerlijk behandeld. Je geniet van uitgebreide buffetten, enorme zwembaden, eindeloze sportmogelijkheden, spa en koninklijke hotelkamers. Veel hotels hebben tevens prachtige tuinen, waardoor je in een groene omgeving bevindt vol met palmbomen. Je beleeft er een zorgeloze vakantie en komt als herboren weer terug.
 

Last minute vakantie Punta Cana

Punta Cana is een tropisch paradijs en dat dankzij het uitstekende klimaat het hele jaar door. Heb je altijd al gedroomd over de hagelwitte stranden van de Caraïben? Waarom ga je nu niet? Bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minutes naar Punta Cana tot wel 6 weken voor vertrek.

Onze SUNtips:
  • Maak een uitstap naar eiland Samana, voor de 30 meter hoge waterval El Salto del Limon.
  • Bezoek de 12 lagunes van Parque Ojos Indigenas.
  • Maak een boottocht langs de fenomenale baaien van de Dominicaanse Republiek.
Op vakantie naar het paradijs Punta Cana? Ik zou ’t doen!
 

Vind je ideale vakantie naar Punta Cana