Vakantie Corfu

Als het vliegtuig de landing inzet en je kijkt uit het raam, dan zie je meteen dat Corfu ontzettend groen is. Vrijwel het hele eiland is bedekt met olijfbomen en cipressenbossen. Het is het meest noordelijk gelegen eiland in de Ionische Zee, waar de pittoreske dorpjes en charismatische badplaatsen dicht aan de kust liggen. Enkele stranden zijn zelfs verkozen tot de mooiste en schoonste van de wereld, dus pak je koffers maar in en op naar Corfu!

Venetiaanse verrassingen

Corfu staat synoniem aan adembenemende zandstranden en haventjes, authentiek Griekse bergdorpen, indrukwekkende historische monumenten en de prachtige, groene natuur! De kust van Corfu is veelal rotsachtig en je vindt er zowel grind- als zandstranden. Het kristalheldere water is een van de redenen waarom snorkelen hier zo populair is. Paleokastritsa is bijvoorbeeld een prachtig plaatsje met zon droomstrand. Paleo betekent oud en kastritsa kasteel; je kunt dus wel raden wat je hier vindt op de heuvel. Een prachtig kerkje met een dito uitzicht. Bezoek ook zeker hoofdstad Corfu-Stad, of Kerkyra. Deze stad is gebouwd tijdens de Venetiaanse overheersing en heeft nog een echte vestingmuur die vroeger diende om de stad te beschermen tegen ongewenste indringers. Nu dienen het oude en het nieuwe fort voornamelijk als prachtige uitkijkpunten over de haven. De gezellige boulevards en vele kleine straatjes met winkeltjes, restaurants en terrassen zijn meer dan uitnodigend. De tavernes trouwens ook; want wat de Grieken op je bordje leggen, is om je vingers bij af te likken. En tik in Corfu ook zeker een verse olijfolie op de kop!

De mythologie van Corfu

Gouvia, Ipsos, Dassia zijn levendige badplaatsen die allemaal even geschikt zijn voor het maken van uitstapjes. Veel weggetjes gaan zigzaggend omhoog totdat je hoog in de bergen een prachtig uitzicht hebt over zee, bijvoorbeeld in Agios Gordios. Een auto of scooter huren is in veel delen van Corfu absoluut aan te raden, want de meeste toeristische gedeeltes van Corfu zijn erg steil. Ben je geïnteresseerd in de Griekse mythologie? Dan is een eiland-tour zeker aan te raden. Er kan namelijk ontzettend veel worden verteld over Corfu. Poseidon, god van de zee, zou namelijk verliefd zijn geworden op nimf Korkyra, dochter van de rivier de Assopos. Hij nam haar mee naar het eiland dat haar naam kreeg, het huidige Kerkyra (Corfu). Weten wat er daarna gebeurt? Laat het je persoonlijk vertellen door de lokale inwoners van het eiland!

Onze SUNtips:
  • Ga een dagje naar Albanië, waarvan je de kust al ziet liggen op 2 kilometer afstand van Corfu
  • Spring op de boot en vaar naar de blauwe grotten
  • Bezoek het Achilleion Paleis van Keizerin Sissi, prachtig gelegen op een van de mooiste plekken van het eiland
Op vakantie naar het groene eiland Corfu? Ik zou 't doen!

Vind je ideale vakantie naar Corfu