Vakantie Gouvia

Gouvia is een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming, gelegen op het Griekse eiland Corfu. Het is een van de meest populaire badplaatsen van Corfu en een geschikte vakantiebestemming voor alle leeftijden. De badplaats heeft een grote haven vol jachten en ook zeilliefhebbers kunnen hier hun hartje ophalen. Verder is Gouvia centraal gelegen, waardoor andere interessante plaatsen zoals hoofdstad Corfu-stad binnen handbereik zijn. Dit maakt een Gouvia een uitstekende vakantiebestemming voor een breed publiek.

De trekpleisters van Gouvia

De moderne jachthaven van Gouvia biedt een mooie uitvalsbasis voor prachtige zeiltochten. De jachthaven hier is de grootste van Corfu en ligt vol met zeilboten die wachten tot jij, tijdens je welverdiende vakantie, de Ionische zee bevaart! Gouvia ligt aan een mooie groene baai, met leuke kiezelstranden. Je kunt hier strandbedden huren en er zijn tevens tal van watersportmogelijkheden. Verder zijn de stranden ook geschikt voor kinderen en zijn, zowel de stranden als het water schoon. Er zijn vele tavernes te vinden langs het strand om jouw drukke dag aan het strand te belonen met een heerlijk hapje en drankje. De stranden begin vanaf de jachthaven en je vindt hier tevens een kleine pier met boten voor excursies en verhuur.
 

Wat is er te zien in Gouvia?

In Gouvia moet je zeker eens naar het oude Venetiaanse bootwerf tegenover de ingang van de jachthaven. De stenen bogen van de bootwerf zijn intact gebleven en je kunt hier een wandeling onder door maken. Een andere bezienswaardigheid is het oorlogsmonument om de Servische te herdenken die hier tijdens de eerste wereldoorlog gesneuveld zijn. Aan de andere kant van de baai van Gouvia, verbonden met een smal weggetje, ligt een klein eilandje. Hier vind je de Ipanti kerk, gebouwd rond 1300. Leuk om een keer te gaan bezichtigen. Wie tijdens een vakantie in Gouvia wat meer cultuur wil snuiven, kan terecht in bijvoorbeeld de hoofdstad van het eiland die met de bus in ca. 20 minuten te bereiken is.
 

Levendige avonden in Gouvia

Gouvia is gevuld met leuke restaurants en taveernes, waar men terecht kan voor een heerlijke Griekse maaltijd. Voor wie dacht dat je voor gemoedelijkheid en rust in Gouvia terecht kunt. Ja, je hebt zeker gelijk. Desalniettemin komt het plaatsje in de avonden tot bloei en is het uitgaansleven redelijk druk. Nachtclubs en discotheken als Prince of bars als Treetops, Whispers en Melodies weten genoeg jongeren te trekken. Echter kun je voor de aller grootste clubs, waar zelfs internationale djs af en toe optreden het beste terecht in de hoofdstad dat in de avonden bereikbaar is met de taxi.
Een vakantie naar Gouvia is dus echt voor jong en oud!

  Onze SUNtips:
  • Houd je van een visje op je bord? Ga dan uit eten bij Moukas of Gorgona.
  • Breng een bezoek aan openluchtmuseum Danilla en ontdek hoe ze op Corfu vroeger leefden.
  • Borstel een ezeltje bij de Corfu Donkey Rescue.
Een heerlijke badplaats dat aan iedereen een uitstekende vakantie biedt. Op vakantie naar Gouvia? Ik zou het doen.

Vind je ideale vakantie naar Gouvia