Vakantie Kos-stad

Compact, gezellig en divers. In Kos-stad wonen hier enkele tienduizenden inwoners in een sfeervolle setting. Dat betekent: niet de chaos van een “echte” stad, wél een levendige plaats waar altijd wat te beleven valt. Lekker zonnebaden op het Lambi strand, neerstrijken op een terrasje aan de Mandraki haven en dineren in een taverne met een glas traditionele ouzo vooraf. Kalimera, Kos!

Kastelen en platanen

De Griekse locals drinken rustig een bakje koffie, lezen het nieuws in de krant van vandaag en halen vis op de markt. Wat een heerlijk gezicht op een zonnige ochtend! Kos-stad ligt op de meest oostelijke punt van het eiland Kos. Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Turken hebben stuk voor stuk voet gezet op het eiland Kos. De gebouwen in Kos-stad geven een goede indruk van wat hier zich vroeger afspeelde. Het Middeleeuwse kasteel aan de haven, gebouwd in de 16e eeuw, diende destijds om het eiland tegen aanvallen te beschermen en is iets wat je gelijk zal opvallen. De levendige Mandraki haven is nu het middelpunt van de stad, dat deels autovrij is. Hier liggen de boten te wachten op toeristen die een dagtocht gaan maken en liggen de terrassen met achterliggende winkelstraten.

Een stad vol stranden!

Kos-stad wordt omringd door verschillende zand- en kiezelstranden; vanuit hier kun je Turkije zien! Waar spreid jij je badlaken uit in de wind? Het Lambi strand, op Psalidi beach of Marmari beach? Met het zout nog in je haar dans je ‘s nachts door in Fashion Club, dé indoor discotheek van het eiland? In de Little Bar Street langs het Lambi strand kun je je ook nog prima vermaken tot ver na zonsondergang. Het fijne aan Kos-stad is dat het een compacte badplaats is. Alles ligt dus binnen handbereik, wat ook weer een knusse ambiance met zich meebrengt. Je kunt ook verschillende opgravingen gaan bekijken of een bezoek brengen aan een van de moskeeën op het eiland. En: Kos is niet voor niets het fietseiland! Pak dus zeker ook de fiets als je verblijft in Kos-stad, want er zijn ontzettend veel mooie dingen te zien in de (nabije) omgeving.

Onze SUNtips:

  • Maak een dagtrip naar het Turkse Bodrum, of de Griekse eilanden Kalymnos of Pserimos.
  • Drink een kop koffie bij het terras van Neratzia onder de enorme fiscus bomen.
  • Ga naar restaurant Fish House, een fotogeniek plekje waar heel veel geslaagde plaatjes worden geschoten én waar je natuurlijk ook lekker kunt eten.

Vind je ideale vakantie naar Kos-stad