Vakantie Kos

Kos: stukken kleiner dan Kreta en grote broer Rhodos, maar oh-zo-populair. Kos hoort tot de Dodecanese-eilanden en is een van de meest toeristische eilanden van Griekenland. Hier is het leven geconcentreerd rondom de kust. Het Griekse eiland is vlak en de wegen zijn goed (zeker in het noorden), dus spring maar op je stalen ros! Fiets-eiland Kos is een fijne bestemming voor jong én oud.

Kos: klein maar fijn!

Leuke uitstapjes, authentieke dorpjes en gezellige boulevards. Kos trekt elk jaar honderdduizenden toeristen, van gezinnen met kinderen tot jongeren die op zoek zijn naar vertier. Als je hier bent, mag je Kos-Stad niet overslaan. Bezoek trouwens ook zeker Zia, dat vaak het mooiste plaatsje van Kos wordt genoemd. Zia is tegen de zuidelijke hellingen gelegen en wordt omringd door frisse dennebossen. Aan de zuidoostkust van Kos vind je een groen en bergachtig landschap. Is er dan ook nog plaats voor strand? Jazeker! De kustlijn van klein Kos is maar liefst 112 kilometer lang, waar op vele plaatsen ook de blauwe vlag wappert. Hieraan kun je zien dat de stranden schoon en veilig zijn. Neem Paradise Beach, gelegen in een prachtige baai met veel bomen. Het kristalheldere water trekt ook watersportliefhebbers aan. Of bezoek het rustige Camel Beach, dat je vindt als je de lange steile zandweg naar beneden volgt. Ook Tigaki, Agios Stefanos, Markos Beach en Mastichari zijn het noemen waard, maar zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kortom: voor een zonnige relaxvakantie, ben je helemaal op je plek op Kos.

Een wijs eiland

Kos heeft een goede mix van eenvoudige, middenklasse en luxere accommodaties. Qua voorzieningen kom je nergens wat tekort. Wist je dat de Griekse keuken tot één van de gezondste keukens ter wereld behoort? Dat hoef je je niet twee keer te laten vertellen, omdat er elke avond een feestje op je bord beland. Één van de oudste bomen ter wereld staat nog steeds in het centrum van Kos-stad. Hieronder gaf medisch wetenschapper Hippocrates ooit nog les aan zijn volgelingen. Wat wij nu vooral van Kos kunnen leren? Dat je hier absoluut heen moet gaan!

Onze SUNtips:
  • Een uitstapje naar Bodrum? Met de boot vaar je vanuit Kos zo naar Turkije!
  • Ontdek de archeologische schatten, bijvoorbeeld bij de oude, opgegraven Romeinse Agora.
  • Verken Kos in 12 uur met een huurauto of quad.

Vind je ideale vakantie naar Kos