Vakantie Tigaki

Tigaki is een van de mooiste en populairste stranden van het Griekse eiland Kos. Het is een vrij rustig plaatsje en is vooral in trek bij gezinnen en echtparen. Die kiezen voor de charme van het prachtige brede zandstrand met de aanliggende restaurantjes en winkeltjes. Het is hier sfeervol en kleinschalig en dat is precies waarom zoveel vakantiegangers kiezen voor een vakantie naar Tigaki.

Een strand bekroond met een blauwe vlag

Wie het strand betreedt zal ongetwijfeld een blauwe vlag zien wapperen. Wat betekend dat het strand schoon en veilig is. Het strand loopt langzaam af in zee en je kan best een stuk het water inlopen zonder kopje onder te gaan. Wel zo fijn als je de kinderen met een gerust hart wilt laten ploeteren op het strand en in het water. Er zijn tevens ook genoeg bomen langs het strand om even een plekje in de schaduw te zoeken. Uiteraard zijn er ook parasols verkrijgbaar. Ook zijn er genoeg watersportmogelijkheden. Altijd al eens op een gele banaan rondgetrokken willen worden door een speedboot?
 

Bezienswaardigheden rondom Tigaki

Het strand van Tigaki is zo fijn, dat je makkelijk hier een hele vakantie kunt doorbrengen. Maar er zijn ook heel veel leuke uitstapjes om te maken op het eiland Kos. Kos is een echt fietseiland en in principe is alles zelfs bereikbaar met de fiets. Te beginnen met de zoutmeer van Alikes. Vanaf het strand is er een klein weggetje dat lijdt naar een aantal restaurants en taveernes en een heerlijke cocktailbar. Wie dit kleine weggetje verder volgt zal uiteindelijk dit zoutmeer bereiken. Ook is het mogelijk een fietstocht te maken naar Lambi (met de bus kan ook), een buitenwijk van Kos-stad. Hier is ook een mooi zandstrand, waar vooral veel jongeren komen. Iets verder gelegen nog vind je Kos-stad. De hoofdstad van het eiland en ook meteen de plaats met de meeste bezienswaardigheden.
Het eerste wat opvalt is het kasteel aan de haven dat ooit diende ter verdediging en de vele bouwwerken met verschillende bouwstijlen. Verder zijn hier ook leuke straatjes met winkeltjes en restaurants.
 

Leuke restaurants aan het strand

Voor een leuk restaurant hoef je niet per se naar Kos-stad hoor. Ook in Tigaki zelf zijn er leuke restaurants te vinden aan het strand. Gelegen in een klein straatje vind je een aantal restaurants waar je terecht kunt voor een goede Griekse maaltijd. Om vervolgens plaats te nemen aan de cocktailbar. Wil je echt gaan stappen dan kun je het beste ter fiets of met een taxi naar Kos-stad gaan.

Onze SUNtips
  • Maak een 4km lange strandwandeling naar het mooie Marmari
  • Fiets een rondje langs het eiland en pauzeer bij de hete thermen van Kos
  • Breng een bezoek aan wijnhuis Hatziemmanouil 2km ten zuiden van Tigaki
Met het hele gezin genieten van een heerlijk, schoon strand? Kijk dan niet verder dan een vakantie naar Tigaki. Ik zou t doen.

Vind je ideale vakantie naar Tigaki