Vakantie Ialyssos

Op ca. 7 kilometer van Rhodos-stad vandaan ligt Ialyssos, wat ook wel in één adem genoemd wordt met Trianda en Ixia. Ialyssos is een populaire vakantiebestemming op het Griekse eiland Rhodos. Het is na Rhodos-stad met zon 5000 inwoners de grootste stad van het eiland. Op deze vakantiebestemming wisselt een dagje strand perfect af met een cultureel uitstapje, dankzij de mooie heldere zee en de vele bezienswaardigheden in en rondom de stad. Of je nu houdt van relaxen of van alles ontdekken op jouw vakantiebestemming: een vakantie naar Ialyssos heeft iedereen wat te bieden.

Wat is er te ontdekken in Ialyssos

Ialyssos behoorde vroeger tot een van de oudste stadstaten van Rhodos. De stad werd zelfs in de prehistorie al bewoond! Er zijn overblijfselen en begraafplaatsen gevonden van een Minoïsche nederzetting die er meer dan maar liefst 1500 jaar voor Christus gelegen heeft. Ook zijn er resten gevonden uit de Archaïsche en Byzantijnse tijdperken. Elk tijdperk heeft zijn sporen achtergelaten en er valt dus ontzettend veel te zien, bijvoorbeeld het kleine restant van de fundering van de Athena Polias tempel. Nog interessanter is het wellicht, om verder te kijken naar onder andere de Dorische fonteinen. Of bezichtig de Agios Georgios kapel, gelegen bovenop de Filerimos heuvel. Het naastgelegen klooster is het meest romantische plekje van de stad.
 

Afkoelen aan het strand

Na een flinke ontdekkingstocht is het wel zo fijn om even af te koelen. Gelukkig kan dit in Ialyssos prima aan het nabijgelegen strand, waar een verkoelend zeebriesje staat en een duik nemen in het heldere water zeer aangenaam is. Door de aanwezigheid van de zeewind is Ialyssos tevens een uitstekende plek voor surfliefhebbers. Een keertje proberen? Waarom niet! Er worden ook lessen aangeboden.
 

Goed eten in Ialyssos

In Ialyssos zijn er genoeg restaurants en taveernes te vinden waar je heerlijk uit eten kunt. Kies je voor traditionele Griekse gerechten, een lekker pasta of misschien toch voor iets mediteraans. Hmmm, je vindt het hier allemaal! Wie vervolgens op zoek is naar vermaak tot in de late uurtjes, kan beter naar het nabijgelegen Rhodos-stad afdalen. Hier vind je de meeste uitgaansgelegenheden. In het nieuwe gedeelte van de stad vind je een straat vol bars en een groot casino. Een vakantie naar Ialyssos heeft zóveel te bieden Verveling is geen optie!

Onze SUNtips:
  • Bezoek de Cake Box: een koffiebar met eigen bakkerij vol heerlijke taartjes.
  • Trek ook eens een dagje uit voor een bezoek aan het nabijgelegen Rhodos-stad.
  • Bezoek het badplaatsje Ixia en waan je in nabijgelegen Griekse sferen.
Vakantie naar Ialyssos? Ik zou het doen.

Vind je ideale vakantie naar Ialyssos