Vakantie Zakynthos

Bloem van het Oosten Zakynthos heeft de bijnaam te danken aan de fraaie en uitbundige flora en fauna van het eiland. Fietsen, wandelen, uitgaan en relaxen: het kan allemaal op dit heerlijke eiland. En wie Zakynthos zegt, zegt natuurlijk Shipwreck (of Navagio) Beach. Beleef jij dit plaatje vanaf het uitkijkpunt, of al zwemmend in het turquoise water?

Veelzijdige vakantie op Zakynthos

Tussen Griekenland en Italië liggen de zeven Ionische Eilanden. Zakynthos is het op twee na grootste eiland, waar meer dan genoeg te beleven is! Aan de voet van de Stranis heuvel ligt Zakynthos stad, vol fotogenieke plekjes. Geef je ogen goed de kost als je langs het Byzantijnse en het Solomos museum wandelt. Tussendoor strijk je neer op het historische Dionysios Solomos of het Agios Markos plein voor een vers bakje koffie. In badplaats Agios Sostis wapperen de witte doeken in de wind. Hier geniet je van de rustige sfeer, een prachtige omgeving en een heerlijk strand. Tip: loop over de brug naar Cameo Island! Dit is een gezellig en sfeervol eilandje, waar je aan de ene kant uitkijkt op Zakynthos en aan de andere kant een Ibiza-achtig strandje vindt. Verder is het in populair Laganas lekker toeristisch, hier kun je dan ook goed stappen. Je vindt er tevens de ruïnes van het prachtige kasteel Sarakíno. Banana Beach biedt vertier voor de beach club liefhebbers. In Casa Playa en Banana Baya wordt overdag loungemuziek gedraaid voor de perfecte beach vibe en &rsquos avonds kunnen de dansschoenen aan tijdens een optreden van een (inter)nationaal DJ, maar niet voor je een heerlijke maaltijd hebt genuttigd in een van de vele gezellige tavernes.

Wijngaarden en schildpadden

Op Zakynthos hangt in veel dorpen nog de typisch Griekse sfeer, waar elk jaar toeristen hun koffer weer voor inpakken. De prachtige zandstranden lopen langzaam van af, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. De voornaamste inkomstenbron van Zakynthos is de wijnbouw. Kijk maar eens om je heen als je op het eiland bent, en aanschouw de uitgestrekte wijngaarden onder de zon. Een aanrader is het bezoeken van het authentieke Grampsas wijnhuis in het Vrachionas gebergte. Je wordt er hartelijk ontvangen door de familie en je kunt er genieten van een wijnproeverij. Verder is het Griekse eiland rijk aan vele verstopte baaitjes, waarvoor een huurauto zeker van pas komt. Sla een paadje in en je vindt er weer een parel die nog mooier is dan de ander. Wie weet zwem je nog een stukje met een Caretta-Caretta schildpad in het heldere water rondom Turtle Island (Marathonisi)!

Onze SUNtips:
  • Bezoek de grotten in Xigia die door de aanwezigheid van zwavel en collageen een geneeskrachtige werking zouden hebben.
  • Bekijk een spectaculaire zonsondergang in bergdorpjes Kampi of Keri.
  • Maak een excursie naar buureiland Kefallonia en bezoek de druipsteengrotten, een ondergronds meer en het klooster van Sint Gerasimos.
Wil jij ook "de bloem van het oosten" ontdekken met een vakantie naar Zakynthos? Ik zou 't zeker doen.

Vind je ideale vakantie naar Zakynthos