Bali

Het betoverende eiland Bali is een bestemming die u niet snel zal vergeten. De culturele rijkdom van Bali is buitengewoon en overal op het eiland te aanschouwen. Breng een bezoekje aan één van de vele tempels en sla vooral de schitterende Pura Ulun Danu Bratan-tempel midden in het Bratanmeer niet over. Maar behalve cultuurminnaars hebben ook natuurliefhebbers niets te klagen. Het vulkanische eiland is gezegend met een schitterende vegetatie;dichte bossen, meren, rivieren en kloven. De stranden van Bali verschillen van kleur, hoe noordelijker hoe komt hoe donkerder de kleur van het strand. Brede witte stranden vindt u in Nusa Dua. De gastvrije bevolking is de kers op de taart. Bali biedt u een bijzondere ervaring een waar stukje paradijs.v

Ligging & Natuur Bali

Natuur
Bali is een vulkanisch eiland en heeft een schitterend groen en heuvelachtig landschap. U treft hier enkele mooie dichtbegroeide bossen, rijstvelden, rivieren en ravijnen aan.

Klimaat
De temperatuur op Bali ligt rond de 30 graden Celsius. De regentijd duurt van november tot april. In de namiddag regent het dan vaak enkele uren zeer plaatselijk, waardoor alles weer opfrist en de temperatuur iets daalt. De meeste regen valt in januari en februari, in bergachtige gebieden.

Flora en Fauna
Op Bali zult u de kokospalm, oliepalm en nipapalm zien. Daarnaast treft u hier verschillende soorten ficussen aan. Dieren die op dit eiland voorkomen zijn onder andere herten, wilde zwijnen, apen, slangen, ossen, luipaarden, waterschildpadden en dolfijnen.

Stranden
Bali heeft zeer afwisselende stranden. Van kleine kiezelachtige stranden tot aan diepzwart gekleurde stranden van lavazand. Hoe noordelijker u komt hoe donkerder het zand is. Maar ook mooie langgerekte en witte stranden zijn op Bali te vinden. Sanur is een prima badplaats met mooi strand, maar de beste zandstranden zijn in Nusa Dua en Jimbaran te vinden.

Excursies Bali

Excursies
Breng een bezoekje aan het schitterende tempelcomplex Besakih, de belangrijkste tempel van Bali. Deze ligt in het oosten van het eiland en is op de helling van de Gunung Agung-vulkaan gebouwd.

Vind je ideale vakantie naar Bali