Vakantie Bali

Het betoverende eiland Bali is een bestemming die u niet snel zal vergeten. De culturele rijkdom van Bali is buitengewoon en overal op het eiland te aanschouwen. Breng een bezoekje aan één van de vele tempels en sla vooral de schitterende Pura Ulun Danu Bratan-tempel midden in het Bratanmeer niet over. Maar behalve cultuurminnaars hebben ook natuurliefhebbers niets te klagen. Het vulkanische eiland is gezegend met een schitterende vegetatie; dichte bossen, meren, rivieren en kloven. De stranden van Bali verschillen van kleur, hoe noordelijker hoe komt hoe donkerder de kleur van het strand. Brede witte stranden vindt u in Nusa Dua. De gastvrije bevolking is de kers op de taart. Bali biedt u een bijzondere ervaring een waar stukje paradijs.

Een cultuurrijke vakantie op Bali

Bali is slechts een klein eiland van Indonesië, maar toch valt er enorm veel te beleven. Bali is schatrijk aan verschillende Hindoeïstische tempels en overal is er wel een straathoek te vinden, waar een ceremonie gaande is.
Het culturele hart van Indonesië ligt in het dorpje Ubud. Het ligt tussen prachtige rijstvelden in en is een uitstekende uitvalsbasis om het binnenland van Bali te ontdekken. Ook in het dorp is er genoeg te beleven. Je kunt deelnemen aan kooklessen of yogalessen. Museum Puri Lukisan is een echt hoogtepunt van het dorp. Het is een grote verzameling van Balinese kunst, omgeven door een beeldschone tropische tuin. In het midden van de stad ligt het Ubud paleis, dat nog steeds bewoond wordt door de koninklijke familie, maar vrij te bezoeken is. In de hoofdstraten vind je tal van heerlijke restaurants en cafeetjes. Mis ook zeker niet de kans om een Balinese dansvoorstelling bij te wonen. Het eiland heeft zoveel cultuur te bieden, het zou enorm zonde zijn geen cultuur te snuiven tijdens een vakantie op Bali. 
 

Bali, tevens een natuurrijke vakantie

Bali is een vulkanisch eiland en heeft een schitterend groen en heuvelachtig landschap. U treft hier enkele mooie dichtbegroeide bossen, rijstvelden, rivieren en ravijnen aan. Het is wel echt reis naar de andere kant van de wereld. Op Bali tref je kokospalm, oliepalm en nipapalmen aan. Dieren die op dit eiland voorkomen zijn onder andere herten, wilde zwijnen, apen, slangen, ossen, luipaarden, waterschildpadden en dolfijnen. Dit alles maakt de flora en fauna van Bali fenomenaal. Maak je daarom op voor een natuurrijke vakantie.
 

Ideale omstandigheden voor een strandvakantie

De temperatuur op Bali ligt rond de 30 graden Celsius en dat het hele jaar door! De regentijd duurt van november tot april. In de namiddag regent het dan vaak enkele uren zeer plaatselijk, waardoor alles weer opfrist en de temperatuur iets daalt. De meeste regen valt in januari en februari, in bergachtige gebieden. Dit betekend dat Bali, buiten het regenseizoen, de ideale omstandigheden heeft voor een strandvakantie.
Bali heeft zeer afwisselende stranden. Van kleine kiezelachtige stranden tot aan diepzwart gekleurde stranden van lavazand. Hoe noordelijker u komt hoe donkerder het zand is. Maar ook mooie langgerekte en witte stranden zijn op Bali te vinden. Sanur is een prima badplaats met mooi strand, maar de beste zandstranden zijn in Nusa Dua en Jimbaran te vinden. 
 

Praktische informatie over Bali

  • Weer: Het hele jaar door is het rond de 30 graden. Van november tot april heerst er een regenseizoen.
  • Vliegtijd: De reistijd varieert tussen de 16 en 20 uur, afhankelijk van de vluchtmaatschappij.
  • Tijdzone: Tijdens de wintertijd is het op Bali 7 uur later en tijdens de zomertijd 6 uur later.
  • Prijsniveau: Prijzen op Bali liggen over het algemeen een stuk lager dan in Nederland, maar dit kan verschillen in toeristische gebieden en in het hoogseizoen.
  • Valuta: Op Bali wordt betaald met de Indonesische Roepia.

Last minute vakantie Bali

Bali kan gerust een paradijs genoemd worden, dankzij de bijzondere rijke cultuur en de unieke flora en fauna. Daarbij optellend dat Bali tevens de ideale bestemming is voor een strandvakantie, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk heen. Kijk daarom eens tussen de last minutes van SUNtip. Voor je het weet bevind jij je op Bali met het typische drankje Arak in je handen.
 

All Inclusive vakantie Bali

Op Bali vind je een grote verscheidenheid aan prachtige hotels en boutique hotels. De mooiste en meest luxe hotels daarvan zijn hotels met all inclusive arrangementen. Een All Inclusive op Bali dat is pas echt genieten. De unieke ligging en harmonie met de natuur zorgen ervoor dat de hotels een lust voor het oog zijn. Verder beschikken de meeste all inclusive hotels over meerdere restaurants, waar je geniet van Indonesische gerechten, maar ook internationale gerechten. Echt culinair genieten dus. Laat je maar eens lekker goed in de watten leggen.

Onze SUNtips:
  • Bezoek de stad Ubud; een oase van Balinese cultuur en sfeer.
  • Bezoek de mooiste tempel van Bali genaamd Pura Tanah Lot.
  • Verken de prachtige rijstvelden om het typische Indonesië te ontdekken.
Een vakantie naar het onwaarschijnlijk mooie Bali? Ik zou t doen!
 

Vind je ideale vakantie naar Bali