Vakantie Gardameer

Een vakantie aan het Gardameer is al jaar in jaar uit favoriet bij Nederlandse vakantiegangers. Het meer heeft alles wat een zonaanbidder wenst. Er zijn diverse strandjes met palmbomen en de sfeer is typisch Italiaans: vriendelijke mensen en heerlijk Italiaans eten. Waar je ook verblijft, of dat nu in het rustigere noorden bij Riva del Garda of in het meer toeristische zuiden bij Sirmione is, de plaatsen zijn schilderachtig. En dat op ongeveer 12 uur rijden van huis. Ik zou ’t doen!

De veelzijdigheid van het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Je kunt je dus wel voorstellen dat je bij elk stukje Gardameer een andere sfeer en uitzicht ervaart. Wanneer je in de ochtend aan de oostoever bent, zie je de zon op de prachtige bergen schijnen. In de middag is het ook verstandig om aan de oostoever te verblijven, want dan schijnt de zon lekker op de strandjes, bijvoorbeeld bij Malcesine of Lazise. Zwemmen in het Gardameer kun je het beste in de zomer doen, want dan is het water aangenaam om heerlijk in af te koelen. Leg je handdoek dus maar neer op één van de vele (kiezel)strandjes en waag die duik! Natuurlijk is het eten in de dorpen en stadjes rondom het Gardameer een heel spektakel en extra sfeervol. Geniet ’s avonds met je gezin in een knus restaurantje, met uitzicht op het indrukwekkende meer en je dag kan niet beter afgesloten worden! En als je in Limone sul Garda bent, moet je zeker een Limoncello proeven!

Beste reistijd Gardameer

Natuurlijk is de beste reistijd voor het Gardameer in de zomer. Met temperaturen tussen de 25 en 30 graden en de nodige uren zon weet je zeker dat je in de zomermaanden altijd goed zit aan het Gardameer. Omdat het meer in de bergen ligt, kan het wel spoken met af en toe fikse onweersbuien. Maar die lossen snel weer op en maken plaats voor de zon. Ook in het voorjaar kan je mooi weer verwachten. Terwijl de bergtoppen nog bedekt zijn met sneeuw, kan het op de grond al lekker aangenaam zijn. Let wel even op als je in het meer wilt zwemmen, want dat kan koud zijn door het smeltwater uit de bergen!

Tot ver in oktober en soms zelfs nog begin november is het bij het Gardameer nog heerlijk vertoeven. De temperaturen zijn overdag aangenaam (ongeveer 18 graden in november). De omgeving kleurt langzaam rood en geel en dat zorgt voor mooie plaatjes. Het grote voordeel is dat het in de dorpjes rondom het Gardameer niet zo druk is als in de zomer. Je zou kunnen zeggen dat het de perfecte setting is om rustig op ontdekking te gaan. Een dag in oktober aan het Gardameer zorgt ook automatisch voor een romantische setting: de oevers die bedekt zijn onder een gloed van warme kleuren, de stille en frisse lucht en fluitende vogels, die je misschien niet zo snel hoort in het hoogseizoen.

Autovakantie naar het Gardameer

Bij SUNtip kun je naast een vliegvakantie naar het Gardameer ook kiezen voor een autovakantie naar het Gardameer. Je doet er met de eigen auto ongeveer 10 tot 13 uur over. Prima om in één dag te rijden bijvoorbeeld! Het grote voordeel is dat je met de eigen auto meer spullen mee kunt nemen én rondom het Gardameer overal kunt komen. Ideaal als je op een camping bij het Gardameer wilt staan. Verblijf jij in een stacaravan of een glamping tent?

Last minute Gardameer

Weet jij nog niet waar je heen wilt, maar begint jouw vakantie binnenkort al? Denk dan aan het Gardameer. Bij SUNtip kun je gemakkelijk een last minute autovakantie of last minute vliegvakantie boeken naar het Gardameer. Voor je het weet zit jij in een sfeervol restaurantje met uitzicht over het meer te smullen van je verste spaghetti.

Onze SUNtips:

  • Waag een overtocht met de boot over het Gardameer. Je wordt niet alleen getrakteerd op prachtige panorama’s, maar je bent ook sneller aan de overkant!
  • Bezoek het prachtige Venetië op twee uur rijden van het Gardameer. Een leuk dagje uit!
  • Uitzicht hebben over het hele Gardameer? Stijg dan naar 1880 meter hoogte met de Monte Baldo kabelbaan

Liefhebbers van zon, bergen, water en Italiaanse sfeer gaan een heerlijke vakantie beleven aan het Gardameer!

Vind je ideale vakantie naar het Gardameer