Italië

Vakantie Italië

Geen land biedt zo n enorme culturele rijkdom, schitterende natuur en uitstekende keuken als de laars van Europa: la bella Italia! De Romeinen lieten hier de kunsten al vroeg bloeien, wat je terugziet aan de vele schitterende beelden, schilderijen en natuurlijk ook aan de overweldigende bouwwerken die je overal tegenkomt als jij in Italië vertoeft. Van pittoreske bergdorpen tot kleurrijke kustplaatsen en schitterende binnenlandse meren: in Italië komt geen enkele vakantieganger iets tekort.

Een sprookje op zich

Mamma mia! Het is moeilijk kiezen met zoveel inspirerende vakantiebestemmingen in één land. Gelukkig is alles even mooi, dus jij zit sowieso goed in Italië. Waterstad Venetië is een sprookje op zich. Stap met je geliefde in een gondel en luister naar het traditionele o sole mio, wat letterlijk mijn zon betekent. Romantischer dan dit wordt het niet& Of toch wel? Wereldwonder en tevens hoofdstad Rome is voor velen nog altijd stedentripbestemming nummer één, evenals het Vaticaanstad van de Paus. Met een huisgemaakte gelato (=ijsje) in je hand geniet jij van de oranje gloed die weerspiegelt op het Colosseum in de avondzon.

Vaak lijkt het leven van de Italianen om eten te draaien: pure verwennerij voor jou als toerist. Na een fijne wandeling geniet jij van je lunch: een flink bord pasta. En trek ook voor het diner gerust wat uren uit, want tot il dolce (het toetje) zit jij gebakken. Wees gewaarschuwd: de pizzas hier zijn zoals je ze nog nóóit hebt geproefd&

De Italiaanse droom

De streek Toscane spreekt tot de verbeelding, met zijn glooiende wijngaarden en onmiskenbare cipressen. Geniet van een goede vino terwijl je geniet van het weidse uitzicht, of pak de auto en rijd naar een van de bruisende steden waar deze streek rijk aan is. In Siena, Florence of Lucca verveel jij je geen moment!

Liever het zand tussen je tenen? De oostkust van Italië staat ook wel bekend als de Adriatische kust en strekt zich uit van Venetië tot aan Puglia. Een eindeloze kuststrook vol prachtige stranden. Sicilië is die zonovergoten bestemming waar je al het hele jaar van droomt. De citroen- en sinaasappelplantages geven het eiland een frisse noot, terwijl de Etna als grote bult het eilandbeeld domineert. Sardinië wordt ook wel geurige zomerse droom genoemd, mede om de smaragdgroene zee die prachtig samenvloeit met de zachte tinten van de eeuwenoude dorpshuizen. 
We kunnen het niet anders zeggen: Italië is een droom.

Onze SUNtips
  • Bezoek tijdens een bezoek aan het prachtige Napels, het versteende Pompeï. Adembenemend&
  • Vergaap je aan misschien wel de mooiste kustlijn van Europa: de kleurrijke Amalfikust vol paarse bougainvillea.
  • Sla je Italiaanse mode in tijdens een stedentrip naar Milaan: een waar shopwalhalla voor de liefhebbers!

Vind je ideale vakantie naar Italië