Vakantie Rome

Vakantie Rome

Eén van de best bezochte steden ter wereld is Rome, van oudsher de hoofdstad van het grote Romeinse Rijk en nu van heel Italië. De drukte is hier goed merk-, voel- én hoorbaar. Da’s niet zo gek, want op de oneindige lijst van bezienswaardigheden staan onder andere het beroemde Colosseum, de Trevi fontein en de Spaanse Trappen. Wel op tijd pauze nemen op een sfeervolle piazza (plein) om een cappuccino te drinken, of om van een verse pasta of huisgemaakte gelato te smullen!

Reis door de eeuwen

Al eeuwenlang spreekt Rome tot de verbeelding. Van keizer Ceasar en Mussolini tot de hedendaagse straatkunstenaars en De Paus. Rome is een bruisende stad met tal van bezienswaardigheden. Sluit je ogen even als je het Colosseum bezoekt, en beeld je in hoe de gladiatoren hier vroeger vochten. Slenter door de smalle straatjes van de stad en sla je slag bij de leuke boetiekjes en souvenirwinkels. Rome heeft ook prachtige pleinen met fonteinen, waaronder het Piazza Navona. De beroemdste fontein, de Trevi Fontein, mag je zeker niet missen. In de wijk Trastevere vind je veel restaurants en terrassen en is vooral ’s avonds erg gezellig. Hier is het druk met zowel toeristen als Italianen, die druk handgebaren terwijl ondertussen geniet van de briljante kookkunsten van de Romeinen.

De eeuwige stad

De eeuwige stad is eeuwig druk, dus voor veel toeristische attracties sta je een flinke tijd in de rij. Rome is immers niet op een dag gebouwd! Geen zin in de drukte? Er zijn genoeg bezienswaardigheden die iets minder bekend, maar daarmee zeker niet minder mooi zijn! De basiliek van San Paolo fuori le Mura bijvoorbeeld, met de prachtige mozaïeken. In het Parco Savello, tussen de sinaasappels op de heuvel Aventijn, geniet je van een adembenemend uitzicht over Vaticaanstad en de Tiber. Meer dan 1100 verschillende rozensoorten vind je in botanische tuin Roseto. Het kleinste staatje van de hele wereld bevindt zich in Rome. Het wordt geregeerd door de Paus. Wil je een glimp van hem opvangen? Wandel dan vroeg via de kronkelende Passeggiata del Gianicolo over de groene heuvel richting Vaticaanstad. Je kunt natuurlijk altijd een andere route kiezen, er leiden immers meer wegen naar Rome!

Onze SUNtips:

  • Koop een Roma Pass, waarmee je 2 of 3 dagen gratis gebruik kunt maken van het OV.
  • Fiets de geschiedenis in, over Via Appia Antica, door de natuur en vlakbij de stad!
  • Ga met je rug naar de Trevi-fontein staan, neem een muntje in de rechterhand en gooi die over je linkerschouder het water in. De belofte? Jij keert ooit nog terug naar Rome!

Vind je ideale vakantie naar Rome