Vakantie Milaan

Milaan is een van de populairste stedentripbestemmingen van Italië. Mode zit diepgeworteld in deze wereldstad vol trendy winkels, indrukwekkende musea, hippe uitgaansgelegenheden en culinaire hoogstandjes. Maar dat is niet alles wat deze stad, rijk aan historie, te bieden heeft. Kijk maar eens naar de fraaie architectuur en de befaamde Duomo in het hart van de stad. Dit geeft Milaan twee gezichten; ontdek ze allebei met een vakantie naar Milaan!

Shoppen, shoppen en nog meer shoppen

Als het modehart van Europa is Milaan natuurlijk dé stad om te shoppen. Nergens anders vind je zon ruim aanbod aan winkelcentra en winkelstraatjes vol exclusieve winkels. Je vakantie is makkelijk te vullen met ronddwalen door de eindeloze hoeveelheid winkels. De een nog mooier en groter dan de ander. Maar de mooiste winkelstraat is toch wel de Galleria Vittorio Emanuelle II: een prachtige winkelgalerij uit de 19e eeuw. Overdekt met glazen koepels en gevuld met luxe winkels en restaurants en cafeetjes. Houd je niet van winkelen? Dan zijn er gelukkig nog genoeg andere dingen te beleven in Milaan.
 

Wat biedt Milaan nog meer?

Ook als je niet van shoppen houdt, heeft Milaan genoeg te bieden. We lieten eerder de Duomo, in het Nederlands de Dom, al vallen. En niet zonder reden. De dom van Milaan is dé blikvanger van de stad. Het is volledig gebouwd in Gotische stijl en het heeft 600 jaar geduurd voor de Dom af was en dat is goed te geloven, wanneer je zelf aanschouwt hoe rijkelijk het gebouw is versierd met ontelbare prachtige details. Midden in Milaan ligt een rood kasteel genaamd Castello Sforzesco. Het kasteel herbergt maar liefst 7 musea die de rijke historie van Milaan tonen.
Theaterliefhebbers halen hun hart op met een bezoek aan het La Scalla theater: misschien wel het meest bekende theater van de hele wereld. Als je een theaterliefhebber bent, mag je een bezoek absoluut niet missen. Een vakantie in Milaan heeft genoeg te bieden om je dagen mee te vullen, maar ook wanneer de avond aanbreekt is er genoeg te beleven.
 

Geniet van Milaan tot in de late uurtjes

Dat Milaan bruist is hier de hele nacht te ervaren. Dat doe je in de wijk Navigli: een wijk vol met kanaaltjes. Met aan het water talloze restaurantjes, waar je neerstrijkt voor een welverdiend avondmaal, maar eerst, zoals gebruikelijk in Milaan, een aperitiefje. Na het aperitief doe je je te goed aan traditionele gerechten als: risotto Milanese, ossobuco, cassoeula (heerlijke stoofschotel) en minestrone (groentesoep). Gevolgd door een heerlijke escalopa Milanesa: een gepaneerd stuk vlees vergelijkbaar met een schnitzel. Na het eten is Navigli tevens dé plek voor een uitstekende stapavond.
 
Of je nu houdt van shoppen, sightseeing of gewoon bourgondisch genieten: een vakantie naar Milaan biedt alles wat je zoekt.
 
Onze SUNtips:
 

Vind je ideale vakantie naar Milaan