Vakantie Toscane

Men zegt wel eens dat je eens in je leven een vakantie in Toscane meegemaakt moet hebben. Toscane is een betoverende regio met prachtige landschappen, eeuwenoude erfgoederen en natuurlijk heerlijk eten. Maar ook helder zeewater, prachtige kliffen en lange witte zandstranden vind je in de regio Toscane. Komt dat even goed uit dat het milde klimaat ervoor zorgt dat je Toscane het hele jaar kunt bezoeken!

Toscane: hartje Italië met eeuwenoude cultuur

Je zou denken dat de Romeinen Toscane hebben ontdekt, maar niets is minder waar! De Etrusken en Liguren waren de eerste inwoners van deze regio. Toscane is zó historisch, dat er overal wel iets eeuwenouds te zien is. Denk maar aan kathedralen, ruïnes, standbeelden, kastelen en diverse overblijfselen. Deze eeuwenoude kunstwerken zijn het werk van grote kunstenaars en wetenschappers uit Toscane. Onder andere Michelangelo, Leonardo da Vinci en Galileo Galilei hebben hun sporen achtergelaten. En loop je door historische plaatsen als Pisa, Lucca, Siena en Florence, dan is het net alsof je in een openluchttheater bent beland.

Adembenemende landschappen in Toscane

Toscane heeft het meest beboste gebied van Italië en heeft ook een gevarieerd heuvel- en berglandschap. In het noorden vind je de uitlopers van de Apennijnen met als hoogste berg de Monte Pisanino (1945 meter). Hier kun je prima skiën in de winter. Rondom Pisa vind je heuvellandschap, maar ook de Middellandse Zee. Met een prachtige kustlijn en diverse zandstranden is het hier prima vertoeven tijdens de warme zomerdagen. Het bekendste landschap is die van Val d’Orcia. Als je ooit een pakje boter van Bertolli hebt gezien, zie je een landschapsfoto dat gemaakt is in dit dal. En het glooiende heuvellandschap staat zelfs sinds 2004 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst! Tot slot zijn er een paar natuurparken waar wandelliefhebbers mooie wandeltochten kunnen maken.

Olijfolie: het groene goud van Toscane

In Toscane zijn veel olijfboomgaarden te vinden. Het is dan ook logisch dat de regio bekend staat om de olijfolie oogst. De meest bekende olijfolie soorten komen uit Toscane. Olijfolie is ook meteen het hoofdingrediënt van de verrukkelijke Toscaanse keuken. De inwoners zijn met recht echt trots op hun olijfolie, die ze op kleine schaal ook zelf maken. Bij een heerlijke pizza en pasta afgetopt met olijfolie, of een heerlijk stuk vlees gebakken in olijfolie, hoort natuurlijk een smaakvolle wijn. Toscane is ook dé regio met wereldberoemde wijnen. Overigens wordt hier over het algemeen rode wijn geproduceerd. Dat komt doordat het heel warm kan worden in Toscane. En daar houden alleen de rode druiven van. De bekendste wijn is de Chanti Classico. Ooit geproefd?

Last minute vakantie Toscane

Ben je na het lezen van bovenstaande tekst enthousiast geworden over Toscane en heb jij binnenkort vakantie, maar nog geen plannen? Dat komt dan goed uit! Een last minute vakantie naar Toscane is zo geboekt! Voor je het weet sta jij op de foto met de toren van Pisa of gaat die heerlijke olijfolie over je verse pizza.

Kleinschalige vakantie Toscane

Zin om de Toscaanse omgeving in alle rust te ontdekken? Dan is een kleinschalige vakantie in Toscane een goed idee! Veel agriturismi in Toscane zijn omgebouwd tot volwaardig hotel. Hierdoor zijn er veel kleinschalige hotels te vinden en kun je prima van de rust genieten. Ontspannen aan het zwembad, uitkijkend over het glooiende heuvellandschap met een Toscaans wijntje in de hand… Ik zou ’t doen!

Onze SUNtips:

  • Huur een Vespa en tour door de smalle weggetjes in de oude dorpjes voor de echte Toscaanse beleving
  • Ga je naar Florence? Boek dan een Florence City Pass, zo kan je alle wachtrijen overslaan!
  • Bezoek de felblauwe warmwaterbronnen van Saturnia. Met een temperatuur van 37 graden is het een heerlijk bad!
  • Maak een tour langs de Chianti wijngaarden en proef natuurlijk ook van deze beroemde wijn
Liefhebbers van Italiaans eten, natuur, cultuur en rust gaan een uitmuntende tijd beleven in Toscane. Op vakantie naar Toscane? Ik zou ’t doen!
 

Vind je ideale vakantie naar Toscane