Kaapverdische Eilanden

Vakantie Kaapverdië

De Kaapverdische Eilanden& klinkt tropisch, ís tropisch! Subtropisch om precies te zijn, want op zo’n 7 vlieguren vanuit Nederland geniet jij het gehele jaar door van veel zon en hoge temperaturen op een van de vele bounty-stranden. Dompel je onder in de “morabeza” oftewel de relaxte, gezellige en ongedwongen leefstijl van de Kaapverdianen, en jij voelt je herboren na een vakantie in Kaapverdië!

Waar de tijd lijkt stil te staan

Voor de kust van Afrika, in de Atlantische Oceaan, ligt jouw droombestemming. De Kaapverdische Eilanden worden in de volksmond ook wel Kaapverdië genoemd, maar heten officieel Cabo Verde. Door de ligging van de eilanden vindt je hier vooral een mengelmoes aan Afrikaanse en Portugese culturen. De voertaal is hier tevens Portugees. Op Kaapverdië lijkt de tijd soms stil te staan, als de lokale bewoners vis kuisen aan de kust terwijl hun kinderen samen buiten spelen. De Kaapverdische Eilanden zijn een mekka voor zonaanbidders en watersportliefhebbers. De kustlijn rijkt tot waar je hem niet meer kunt zien en waarborgt volle dagen vertier in het witte zand aan het turquoise water. Dankzij de altijd aanwezige wind die voor verkoeling zorgt, is het elke dag aangenaam genieten. Op Kaapverdië staat je niets anders te wachten dan het lezen van een goed boek of het drinken van een heerlijke cocktail. Watersporten kan hier trouwens ook als de beste. Wind- en kitesurfen, zeilen, duiken, snorkelen, diepzeevissen: you name it. Je kunt zelfs dolfijnen en walvissen spotten!

Sal of Boa Vista?

Negen van de tien Kaapverdische Eilanden zijn bewoond, twee van deze zijn geschikt voor een perfecte vakantie: Sal en Boa Vista. Deze eilanden liggen nog geen 100 kilometer uit elkaar. Welke het best bij je past? Sal is uitnodigend voor een vakantie niks doen. Santa Maria is het epicentrum van het eiland. Dit vissersdorpje is uitgegroeid tot gezellig stadje vol pastelgekleurde huisjes, barretjes en terrasjes. ’s Avonds hoor je livemuziek op straat, ook wel Funana genoemd: een mengelmoes van de Portugese fado en Afrikaanse ritmes. Als dat geen dansen wordt&

Boa Vista betekent letterlijk mooi uitzicht en is net even anders dan Sal. Je vindt er vooral droge woestijnvlaktes, duinen en stranden. Boa Vista is pas sinds een aantal jaar bezig met een opmars in het toerisme, dus de dorpjes zijn hier wat authentieker en de stranden minder druk. Ook Boa Vista heeft een kloppend hart, namelijk Sal Rei. Hier is iedereen uitermate relaxed en geloof ons: dit werkt besmettelijk. Ontspanning is wat de klok slaat op de Kaapverdische Eilanden!

Onze SUNtips
  • Bezoek de zoutpannen van Pedra de Lume en ervaar het gevoel alsof je drijft in de Dode Zee!
  • Snorkel bij het oude scheepswrak voor de kust van Sal, als de wind en zee niet te ruig zijn.
  • Beleef het Kaapverdische carnaval tussen 1 februari en 7 maart: een tropisch knalfeest vol spectaculaire kleuren!

Vind je ideale vakantie naar Kaapverdische Eilanden