Vakantie Ilha do Sal

Kaapverdië is een zonnige archipel van kleine eilandjes waar genieten en niksen verheerlijkt wordt. Een van die eilandjes is Ilha do Sal, ook wel gewoon Sal genoemd. Het eiland is slechts 32 km lang, maar. 8 km hiervan is strand! Altijd genoeg plek dus om je handdoek neer te leggen en te genieten van de zon. Even lekker tot rust komen, dát is waar een vakantie naar Ilha do Sal om draait.

Kaapverdisch genieten

Ilha do Sal is een van de eilanden van Kaapverdië. Het hele jaar door heerst op Ilha do Sal een aangenaam temperatuurtje dat varieert tussen de 22 en 28 graden. Ook in de winter is het hier dus heerlijk vertoeven. De meeste accommodaties op het eiland zijn gelegen in het gezellige vissersdorpje Santa Maria. Hier vindt je aangelegde bloemenperkjes en palmbomen, wat lekker vrolijk en zomers oogt. Waar je overdag ontspannen kunt rondlopen door het rustige dorpje, komt deze plaats s avonds helemaal tot leven. Bezoek een optreden op het plein of geniet van livemuziek in een van de vele restaurants, terwijl je geniet van een vers visje. Of kies je toch liever voor een lekkere pasta of zelfs een hamburger met friet? De gerechten die in deze streek geserveerd worden zijn van zowel nationale als internationale aard. Na het eten borrel je nog even na op een van de rooftopbars met een lekker lokaal wijntje, een verkoelende cocktail of een glaasje Grogue: een typisch Kaapverdisch likeurtje, gestookt van rietsuiker.
 

Leuke activiteiten en excursies

Na het avondmaal nog lang geen zin om te gaan slapen? Ga dan mee op schildpadden excursie en zie met eigen ogen hoe s nachts schildpadden eitjes uitkomen. Aanschouw vervolgens zelf hoe ze hun eerste stapjes richting die grote oceaan zetten. Dit is een ervaring om nooit te vergeten. De volgende dag kun je weer gaan relaxen op het strand of ervoor kiezen op eilandtour te gaan door alle andere dorpjes op het eiland. De waterratten onder ons kunnen ervoor kiezen om te snorkelen of scubaduiken tussen het onderwaterleven dat Ilha do Sal rijk is. Tijdens een vakantie naar Ilha do Sal hoef jij je nooit te vervelen!

Onze SUNtips:
  • Neem ook eens een bezoekje aan de zoutkraters; Sals meest bekende attractie
  • Maak een ritje over de witte stranden met een quad.
  • Waag je eens op de surfplank. In Sal staat de wind altijd goed.
Genieten van de Kaapverdische zon? Laat SUNtip jou in het zonnetje zetten!

Vind je ideale vakantie naar Ilha do Sal