Vakantie Dubrovnik

Aan de Adriatische kust ligt een havenstad dat gezien wordt als een van de mooiste steden ter wereld. Het is het, door middeleeuwse muren omringde, Dubrovnik. Het is een groot openluchtmuseum vol met prachtige bezienswaardigheden. Op het stadsstrand kun je terecht voor de nodige verkoeling. Dubrovnik is dan ook een plek die je eens bezocht moet hebben. Vakantie Dubrovnik? Ik zou ’t doen!

Dubrovnik geheel op de UNESCO-werelderfgoedlijst

De hele stad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Er is dan ook geen beter keurmerk om aan te geven dat de stad een bezoek waard is. De stad is niet groot, maar er is zovéél te zien, dat je wel even zoet bent. Je kunt uren doorbrengen met het struinen langs kathedralen, paleizen, synagogen en fonteinen. Wat opvalt zijn de vele huizen en paleizen met rode dakpannen. Die waren in het bezit van de patriciërs, de rijkere inwoners van de stad.
De hoofdstraat van Dubrovnik is Stradun, en ondanks de drukte is het een genot om doorheen te lopen. Loop eens langs de oude gebouwen met prachtige architectuur en de marktkraampjes, waar ze van alles en nog wat verkopen.
Een van de hoogtepunten van de stad is het Rectors paleis. Een indrukwekkend gebouw dat lange tijd als verdediging van de stad diende, voordat het werd omgebouwd tot paleis. Het is tevens de plek waar het cultureel-historische museum van Dubrovnik is gevestigd. Het museum biedt een goede inkijk in hoe het leven in de er vroeger aan toe ging.
Echter, het absolute hoogtepunt zijn de stadsmuren, waarover je rond de stad kunt lopen. Je hebt een prachtig uitzicht over de stad, het achterliggende gebergte, de haven en de zee. Het is tevens bij zonsondergang een geweldige plek om een paar mooie kiekjes te schieten.
 

Dubrovnik ook als strandvakantie

De ligging aan het water heeft als voordeel dat je zo vanuit de stad het kiezelstrand Banje oploopt. Een heerlijke plek om even te genieten van de zon of juist met een frisse duik af te koelen na een stevige wandeling door de stad. Je kunt er ook allerlei watersporten beoefenen. Wie daar trek van heeft gekregen, kan bij één van de restaurants aan het strand aanschuiven. In de avonduren wordt het strand eigenlijk alleen maar gezelliger. De strandpaviljoens worden dan omgetoverd tot een populaire uitgaansgelegenheid.
Weidse uitzichten vanaf de Sr berg
Hoe je de naam van deze berg uitspreekt moeten we je helaas schuldig blijven, maar wat biedt de top een prachtig uitzicht over de stad, de zee en het eiland tegenover de stad. Hoewel een uitzicht als dit een stevige klim wel waard is, is dit gelukkig niet per se nodig. Je kan ook de kabelbaan pakken en je comfortabel naar de top laten vervoeren.
 

Praktische informatie

  • Weer: Dubrovnik heeft warme zomers en zachte, maar natte winters.
  • Vliegtijd: De vliegtijd bedraagt ongeveer 2 uur.
  • Tijdzone: Er is geen tijdsverschil tussen Kroatië en Nederland.
  • Prijsniveau: Over het algemeen ligt het prijsniveau van Dubrovnik lager dan in Nederland, maar dit kan verschillen in het hoogseizoen.
  • Valuta: In Kroatië wordt met de Kuna betaald.

Kindvriendelijke vakantie Dubrovnik

Dubrovnik is niet de eerste plek om aan te denken, wat betreft een kindvriendelijke vakantie. Kinderen die houden van ridders en kastelen, zullen Dubrovnik zeker waarderen. Daarnaast zijn er wel tal van kindvriendelijke hotels te vinden rondom Dubrovnik. Zo zijn er hotels met zwembaden en speeltuinen, zodat de kinderen zich lekker kunnen uitleven.
 

Last minute vakantie Kroatië

Kun je niet wachten om door de stad te slenteren langs al het moois? Of de stad te bezichtigen vanaf de stadsmuren? Bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minutes naar Dubrovnik tot wel zes weken voor vertrek.

Onze SUNtips:
  • Bezoek eens het eiland Lokrum tegenover de stad. Mooi stukje natuur gegarandeerd!
  • Combineer een wandeling over de stadsmuren met een bezoek aan Fort Lovrijenac.
  • Boek een Game of Thrones tour en ontdek de filmlocaties uit de serie.
Op vakantie naar openluchtmuseum Dubrovnik? Ik zou ’t doen!
 

Vind je ideale vakantie naar Dubrovnik