Kroatie

Vakantie Kroatië

Op de grens van de Romeinse en de Griekse cultuur vind je Kroatië. Dit mediterrane land wordt ook wel “het geografische hart van Europa” genoemd en herbergt duizenden “!” kilometers aan kustlijn en biedt volop natuurpracht. Een vakantie in Kroatië is trouwens ook nog net niet te toeristisch. Dit merk je aan de relaxte sfeer, aan het authentieke vakantiegevoel én ook nog wat aan het prijsniveau!

Een Europese verrassing

Dromerige watervallen van honderd meter breed die uitmonden in kraakhelder water met een turquoise kleur, zucht... Maar moet je daarvoor Europa verlaten? Nee! Dat Zuid-Europa rijk is aan fantastische vakantiebestemmingen, weet iedereen. Maar de waanzinnige mooie nationale parken die Kroatië herbergt, zijn toch wel de best bewaarde Europese verrassing. Wat dacht je van de Plitvicemeren? Je mag hier niet zwemmen, maar in het dorp Slunj “op een half uurtje rijden” wel! Ook in Park Krka volg je je pad over de houten vlonders langs beekjes en heel veel groen. Door velen wordt dit park bestempeld als de mooiste van het land. Wandelen kun je hier als de beste! Handig: er zijn al veel routes voor je uitgestippeld.

Gevonden: strand én stad!

In Kroatië kun je dus terecht voor een actieve vakantie midden in de natuur, maar ook voor een luie strandvakantie. Van gezellige campings aan de kust van Istrië “ook wel het Toscane van Kroatië genoemd”, tot luxueuze accommodaties aan de rand van de Kvarner baai. Ook de Kroatische steden zijn niet onbemind. Bijzonder Dubrovnik is de meest gefotografeerde plaats van het hele land. De middeleeuwse kuststad is namelijk ook het toneel van de populaire serie Game of Thrones. Houd ook zeker havenstad Split in de gaten, want deze is in opkomst! De tweede stad van Kroatië is de perfecte plek om te zien hoe de Kroaten leven. Levendig, uitbundig en een perfecte balans tussen modern en traditioneel. De fraaie doorkijkjes zijn onbetaalbaar. Leg ze vast met je camera en strijk dan neer op een terrasje, om vervolgens een heerlijk stukje Dalmatische ham, of gepeperde Slavonische worstjes te bestellen. Maak ook zeker kennis met de wijnen uit Istrië, die internationaal aan een opmars bezig zijn!

Onze SUNtips:
  • Wat nou Rome? Ga naar Pula om het indrukwekkende amfitheater uit de 1e eeuw te bekijken!
  • Fan van adembenemende uitzichten? Hike naar de top van de Montokuc-berg en aanschouw het met eigen ogen!
  • Bezoek een van de fantastische muziekfestivals die in de zomer gehouden worden door heel Kroatië.
Fraai Kroatië spreekt tot de verbeelding!

Vind je ideale vakantie naar Kroatie