Vakantie Istrië

Istrië is geheel terecht de populairste streek van Kroatië voor een zonvakantie. De streek biedt immers prachtige kustlijnen, schilderachtige havenstadjes, historische monumenten en weelderige natuur. Met een vakantie in Istrië beleef je Kroatië op zijn best. Ik zou ’t doen!

540 kilometer aan kust

Istrië heeft een gigantische kust, vol met mooie stranden en sierlijke baaien. Wanneer je verblijft in het schilderachtige Rovinj of het historische Pula, is een stadstrand zo gevonden. Zo vind je bij Pula kiezelstrand Ambrela beach. Het schilderachtige Rovinj heeft meerdere stranden in de directe omgeving. Zo heb je Lone Bay, Kuvi Beach en Monte Beach. Stuk voor stuk prachtige en schone stranden aan een helderblauwe zee! Nog leuker is het misschien om zelf ook op zoek te gaan naar leuke stranden en baaien. Het kan zomaar zijn dat je een strand voor jezelf hebt!
 

De mooiste steden van Istrië

De steden van Kroatië staan bekend om de goed bewaard gebleven Romeinse overblijfselen. Een van de meest iconische is het enorme amfitheater in de stad Pula. Het indrukwekkende bouwwerk is spectaculair om te zien en er worden nog steeds evenementen gehouden. Ieder jaar vindt hier namelijk het Pula filmfestival plaats en regelmatig worden er concerten gegeven. Nog meer Romeinse bouwkunst aanschouw je bij de tempel van Augustus uit de 1e eeuw, waar je ook beeldhouwkunst kunt bewonderen. Voor een iets modernere bezienswaardigheid kun je in de avond het scheepswerf bezoeken. Hier wordt om het uur een lichtshow gegeven.

Dan heb je ook nog de stad Rovinj. Een echt authentiek en sfeervol stadje. Je slentert hier heerlijk door alle smalle steegjes en over de sierlijke pleintjes vol restaurants en terrasjes. De St. Eufemija kerk steekt boven alle gebouwen uit en siert waar je ook loopt het uitzicht. Sla ook zeker een bezoek aan het stadsmuseum niet over.

De stad Pore heeft eveneens Romeinse roots die goed bewaard zijn gebleven. Dit zie je goed terug in de Romeinse straten die leiden langs Romeinse torens. Deze stad huist ook de Eufrasiusbasiliek stammend uit de 6e eeuw. De basiliek heeft een plekje op de UNESCO-werelderfgoedlijst verworven en is een bezichtiging zeker waard. Na de bezichtiging zul je nog niet uitgekeken zijn in deze stad. Er is namelijk een aquarium met veel diersoorten uit de Adriatische zee en in het centrum vind je talloze winkelgelegenheden en terrasjes.
 

De weelderige natuur van Istrië

In Istrië geniet je van een grote diversiteit aan natuurschoon. Zo vind je ten noorden van Pula de eilandengroep behorend tot het nationaalpark Brijuni. Door middel van een dagexcursie kun je de natuurschoon van de maar liefst 14 eilanden bewonderen. Daarnaast vind je er de ruïnes van een Romeinse villa, zo’n 200 dinosauruspootafdrukken een safaripark en het Titomuseum.
Ook het binnenland zal je verbluffen. Hier ontdek je het ongerepte Kroatië vol heuvellandschappen, met hier en daar een authentiek dorpje. Je kijkt uit over uitgestrekte wijnvelden en olijfvelden en uiteraard kun je een proeverij doen. Ten slotte wisselen alle landschappen zich af met bossen.
 

Praktische informatie

  • Weer: Kroatië kent 3 verschillende klimaten, maar in Istrië geniet je van een mediterraan klimaat.
  • Vliegtijd: De vliegtijd bedraagt ongeveer 2 uur.
  • Tijdzone: In Kroatië is het even laat als in Nederland.
  • Prijsniveau: Over het algemeen ligt het prijsniveau van Istrië lager dan in Nederland, maar dit kan verschillen in toeristische gebieden en het hoogseizoen.
  • Valuta: In Kroatië wordt met de Kuna betaald.
 

Kindvriendelijke vakantie Istrië

Met de kids kun je uitstekend terecht in Istrië. De streek is namelijk heel erg geschikt voor de kleinste strandliefhebbers en de kleinste avonturiers. Daarnaast ben je er met een vliegtijd van 2 uur zo. Je geniet dan na de korte vlucht van alle mooie stranden en de prachtige natuur. Dit is tevens af te wisselen met een bezoek aan het waterpark Aquacolors, vlakbij Pore. Hier genieten de kinderen van oneindig veel waterpret. Ook zijn er fijne gezinshotels met zwembaden en animatie. Kortom: Istrië is een fijne vakantiebestemming voor iedereen.
 

Istrië met huurauto

Istrië beleef je op zijn best, wanneer je er echt op uit trekt. De beste manier om dat te doen is door middel van een huurauto. Een huurauto is daarom gemakkelijk en voordelig bij te boeken bij SUNtip. Je bent ook meteen goed verzekerd!
 

Last minute vakantie Istrië

De historische steden, prachtige natuur en fijne stranden maken van Istrië wel een erg fijne bestemming. En van al het moois is volop te genieten dankzij het uitstekende klimaat. Wil je zelf zo snel mogelijk op ontdekking in deze prachtige streek? Bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minute vakanties tot wel 6 weken voor vertrek.

Onze SUNtips:
  • Breng een bezoek aan het schitterende heuveldorp Motovun.
  • Neem een kijkje in de grote druipsteengrotten van Baradine.
  • Maak een dagtocht naar de befaamde en beeldschone Plitvice meren.
Op veelzijdige vakantie in Istrië, de mooiste streek van Kroatië? Ik zou ’t doen!
 

Vind je ideale vakantie naar Istrië