Vakantie Marrakech

Vakantie Marrakech

In Noord-Afrika ligt het mystieke Marrakech, één van de vier koningssteden van Marokko. Op zon 3.5 uur vliegen vanaf Amsterdam begeef jij je in een heel andere wereld. De Arabische invloeden zijn betoverend. Van verse groenten tot de mooiste keramiek en kleurige kruiden; je vindt het er allemaal. In Marrakech zit er maar één ding op: je laten meevoeren door alle pracht en praal.

Marokkaanse mystiek

Marrakech wordt ook wel omschreven als kleurrijke chaos. Overal waar je kijkt, zie je een wirwar aan spullen in de mooiste rood- en oranjetinten. Je kunt dan ook echt niet naar huis gaan zonder een of meerdere prachtige handgemaakte souvenirs, zoals een handgeweven vloerkleed. In het Bahiapaleis verwonder jij je aan de sierlijke mozaïek en het chique marmer. De stad is tevens rijk aan rooftopbars, waar je onder het genot van een verse muntthee (waar standaard heel veel suiker inzit) geniet van de pracht en praal die zich onder je uitzicht bevindt. De Medina is heel leuk om door de steegjes te struinen. Sfeervol, zinderend en een feest voor je zintuigen. Hier zie je de mooiste dingen! In Jardin Majorelle, oftewel de tuin van Yves Saint Laurent, zeg jij hallo tegen de kobaltblauwe oceaan van rust!

Djemaa el Fna

Je kunt letterlijk en figuurlijk niet om het wereldbekende Djemaa el Fna plein heen. Het is ook meteen het middelpunt van Marrakech, want tientallen straatjes en souks lopen hierop uit. Elke ochtend is hier een authentieke Marokkaanse markt: een lust voor het oog. Straatartiesten verdienen hier hun geld op allerlei verschillende manieren. Goocheltrucs, en zelfs wilde dieren als slangen en apen worden hier gebruikt om jouw aandacht te trekken. Zet je stalen gezicht op als je de verleiding wil weerstaan! Je kunt hier makkelijk de gehele dag vertoeven. Vanaf een uur of 17:00, verandert het in één groot openluchtrestaurant en proef je voor een prikkie wat de Marokkaanse keuken zoal te bieden heeft. Het echte Marokko proef je namelijk op straat! Het water loopt je al in de mond bij het zien én ruiken van harira, gemarineerde olijven, lamsspiesjes en heerlijke tajines.

Praktische informatie

  • Weer: Marrakech heeft een land klimaat en dat betekent dat er het hele jaar door warme temperaturen zijn. In de zomer kan het zelfs erg heet zijn.
  • Vliegtijd: De vliegtijd bedraagt ongeveer 4 uur.
  • Tijdzone: Tijdens de Nederlandse zomertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland. In de winter is er geen verschil.
  • Prijsniveau: Over het algemeen ligt het prijsniveau lager dan in Nederland.
  • Valuta: De munteenheid van Marokko is de Dirham.

All Inclusive vakantie Marrakech

Wie dacht niet All Inclusive te kunnen genieten in Marrakech heeft het mis. Er is een groot aanbod aan All Inclusive resorts te vinden. Er zijn zelfs hotels met grote zwembaden.
Je geniet er van alle gemakken die je gewend bent van een All Inclusive hotel.
Het eten staat dagelijks voor je klaar er zijn sportmogelijkheden, vermaak voor de kinderen en nog véél meer. All Inclusive vakantie naar Marrakech? Ik zou ’t doen!

Kindvriendelijke vakantie Marrakech

Marrakech is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor een gezinsvakantie. Toch kun je hier samen met de kinderen een fantastische vakantie beleven.
Het is voor de kids en ook voor jou een prachtig sprookje. Neem de kids in de avond eens mee naar het Djeema el Fna plein. De lichtjes, de muziek, de staartartiesten. Het betovert iedereen die over het plein loopt. Verder zijn er tal van prachtige paleizen en tuinen te bezichtigen en biedt pretpark Loolapaloza een volle dag vermaak.

Ook zijn er meer dan genoeg familiehotels. Vooral de All Inclusive hotels hebben veel te bieden. Er zijn zelfs hotels met een eigen waterpark. Verder is er animatie en zijn er speelplaatsen.

Last minute vakantie Marrakech

Geen enkele bestemming op zo’n korte afstand vliegen dompelt je onder in een andere wereld als het sprookjesachtige Marrakech. Kun jij niet wachten dit sprookje voor jezelf te ontdekken? Bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minutes naar Marrakech tot wel 6 weken voor vertrek.

Onze SUNtips:

  • Bezoek een leerlooierij, en vergeet niet af en toe aan je takje munt te ruiken tegen de intense geur
  • Maak een kamelentocht naar de woestijn van Marokko
  • Zorg dat je je de kunst van het afdingen eigen maakt, want dat is hier de normaalste zaak van de wereld!

Laat jij je betoveren met een vakantie naar Marrakech? Ik zou 't doen!

Vind je ideale vakantie naar Marrakech