Vakantie Marrakech

In Noord-Afrika ligt het mystieke Marrakech, één van de vier koningssteden van Marokko. Op zon 3.5 uur vliegen vanaf Amsterdam begeef jij je in een heel andere wereld. De Arabische invloeden zijn betoverend. Van verse groenten tot de mooiste keramiek en kleurige kruiden; je vindt het er allemaal. In Marrakech zit er maar één ding op: je laten meevoeren door alle pracht en praal.

Marokkaanse mystiek

Marrakech wordt ook wel omschreven als kleurrijke chaos. Overal waar je kijkt, zie je een wirwar aan spullen in de mooiste rood- en oranjetinten. Je kunt dan ook echt niet naar huis gaan zonder een of meerdere prachtige handgemaakte souvenirs, zoals een handgeweven vloerkleed. In het Bahiapaleis verwonder jij je aan de sierlijke mozaïek en het chique marmer. De stad is tevens rijk aan rooftopbars, waar je onder het genot van een verse muntthee (waar standaard heel veel suiker inzit) geniet van de pracht en praal die zich onder je uitzicht bevindt. De Medina is heel leuk om door de steegjes te struinen. Sfeervol, zinderend en een feest voor je zintuigen. Hier zie je de mooiste dingen! In Jardin Majorelle, oftewel de tuin van Yves Saint Laurent, zeg jij hallo tegen de kobaltblauwe oceaan van rust!

Djemaa el Fna

Je kunt letterlijk en figuurlijk niet om het wereldbekende Djemaa el Fna plein heen. Het is ook meteen het middelpunt van Marrakech, want tientallen straatjes en souks lopen hierop uit. Elke ochtend is hier een authentieke Marokkaanse markt: een lust voor het oog. Straatartiesten verdienen hier hun geld op allerlei verschillende manieren. Goocheltrucs, en zelfs wilde dieren als slangen en apen worden hier gebruikt om jouw aandacht te trekken. Zet je stalen gezicht op als je de verleiding wil weerstaan! Je kunt hier makkelijk de gehele dag vertoeven. Vanaf een uur of 17:00, verandert het in één groot openluchtrestaurant en proef je voor een prikkie wat de Marokkaanse keuken zoal te bieden heeft. Het echte Marokko proef je namelijk op straat! Het water loopt je al in de mond bij het zien én ruiken van harira, gemarineerde olijven, lamsspiesjes en heerlijke tajines.

Onze SUNtips:
  • Bezoek een leerlooierij, en vergeet niet af en toe aan je takje munt te ruiken tegen de intense geur
  • Maak een kamelentocht naar de woestijn van Marokko
  • Zorg dat je je de kunst van het afdingen eigen maakt, want dat is hier de normaalste zaak van de wereld!
Laat jij je betoveren met een vakantie naar Marrakech? Ik zou 't doen!

Vind je ideale vakantie naar Marrakech