Marokko

Vakantie Marokko

Een wonderlijke wereld met kleurrijke souks, majestueuze moskeeën, uitgestrekte valleien en geurige muntthee en tajines: Marokko is een sprookje! Jaarlijks pakken miljoenen reizigers hun koffers in voor een vakantie naar marokko. Zowel de Saharawoestijn als de gouden kustlijn en het betoverende Marrakech zorgen voor het echte duizend-en-één-nacht gevoel.

Een Arabisch sprookje vol charme en emotie

Marokko is magisch, betoverend en bovenal sprookjesachtig. De overweldigende Saharawoestijn staat in schril contrast met vruchtbare oases en besneeuwde bergtoppen van het Atlasgebergte. Vanuit de rode stad Marrakech met haar eeuwenoude medina en karakteristieke Koutoubia moskee, vertrek je zo naar het kleine dorp Chefchauen, waar de kleur blauw de baas is. Een kamelentocht door de woestijn en daarna een bezoek aan de paleizen en toegangspoorten van de Koningssteden Fes, Meknes en hoofdstad Rabat. Nog niet overtuigd? Dan trekken de gastvrije bevolking, en de badplaatsen Agadir en Casablanca aan de ellenlange gouden kustlijn je wel over de streep.

Een walhalla aan straatjes en kruiden

De steden Fez en Meknes laten je verdwalen door een wirwar van smalle straatjes en souks waar een geur van kruiden in de lucht hangt. In de levendige bazaars scoor je moeiteloos de mooiste mozaekjes. Djemaa el Fna komt s avonds tot leven met verhalenvertellers en héél veel eetkraampjes. Over eten gesproken: eten en koken is onlosmakelijk verbonden met Marokko. De liefdevolle bereiding is te proeven in de dampende tajines met couscous en kruiden, de traditionele Beghrir en smeuge Harira. Vanaf grote hoogte beland de welbekende Arabische muntthee zo in jouw kopje. Aan jou om al je zintuigen te gebruiken!

Onze SUNtips:

  • Bezoek de 110 meter hoge watervallen Cascades dOuzoud.
  • Ga op kamelentocht in de Saharawoestijn.
  • Zoek de optimale ontspanning op in een Marokkaans badhuis.

Op vakantie naar het magische Marokko? Ik zou 't doen!

Vind je ideale vakantie naar Marokko