Seychellen

Vakantie op de Seychellen? Welkom in het paradijs!

Zoek je een tropische vakantiebestemming? Dan zit je op het eilanden archipel de Seychellen helemaal goed. Het is met recht een droombestemming te noemen, want hier vind je namelijk prachtige witte stranden, een azuurblauwe zee, een schitterende natuur en volop rust. Klinkt als de perfecte vakantie, toch? Dat het een droombestemming is blijkt wel uit de vele pasgetrouwde koppels die de Seychellen weten te vinden. En ondanks de luxe resorts die je op de Seychellen treft, wordt een vakantie steeds bereikbaarder en betaalbaarder.

Populaire bestemmingen op de Seychellen

De Seychellen zijn gelegen tussen Azië en Afrika en bestaan uit maar liefst 115 eilanden waarvan er ongeveer 30 bewoond zijn. Het bekendste eiland is Mahé. 90% van de bevolking woont op  Mahé en hier vind je tegelijkertijd ook de meeste accommodaties. Ook de sfeervolle en kleine hoofdstad Victoria vind je op Mahé. Andere eilanden die het bezoeken en verblijven waard zijn, heten Praslin en La Digue. Praslin is de plek die je voorstelt als je aan een tropische vakantiebestemming denkt; bekend van de duikspots, kokosnoten en turquoiseblauw water. La Digue is een authentiek eiland waar je de ossenwagen als vervoersmiddel treft en de kans hebt om reuzeschildpadden te spotten. Deze eilanden bereik je per boot of watervliegtuig vanuit Mahé. Welk eiland heeft jouw voorkeur?

Beste reistijd Seychellen

Omdat de Seychellen dichtbij de evenaar liggen geniet je het hele jaar door van een tropisch klimaat (24-30 graden Celcius). De Seychellen kent twee seizoenen: een droog en vochtig seizoen. Van mei tot september zorgt de zuidoost moesson voor een koelere lucht waardoor de temperatuur heel aangenaam aanvoelt. De beste reistijd is dan ook in juli/augustus. Al is het op de Seychellen heel het jaar door genieten geblazen en kun je hier ook uitstekend op zoek naar de winterzon. Tussen oktober en april heb je naast hogere temperaturen (ongeveer 30 graden), wel meer kans op regen.  Dit geldt met name in de maanden december en januari. Al duren de buien meestal heel kort. Ook van orkanen heb je op de Seychellen weinig te vrezen, aangezien de Seychellen buiten het orkaangebied liggen.

Ontdek de bijzondere onderwaterwereld

De flora en fauna van de Seychellen is bijzonder. Het heeft meerdere nationale parken, waarvan sommige zelfs zijn aangemerkt als UNESCO Werelderfgoed. Dat komt door de zeldzame Coco de Mer kokosnootboom die hier groeit. Maar ook onder water ga je de meeste mooie en unieke creaties van moeder natuur spotten. Het schitterende gekleurde koraal waar de zeeschildpadden en bijzondere vissen doorheen zwemmen moet je echt gezien hebben als je op de Seychellen bent. Ga je duiken of snorkelen? Het kan allebei. En ook excursies naar de mooiste duik en- snorkelspots zijn nooit ver weg. Je kunt op de Seychellen ook je duikbrevet halen en zelfs duiken tussen de walvishaaien. Durf jij het aan?

Onze SUNtips:

  • Bezoek de kleurrijke tempel Arul Mihu Navasakthi Vinayagar in Victoria
  • Ga op zoek naar de grootste kokosnoot ter wereld van de Coco de Mer in het Vallée de Mai natuurpark
  • Het mooiste strand ter wereld vind je op het eiland La Digue: Anse Source d’Argent
  • Proef van de vele vissoorten, schaaldieren en scherpe curry’s
Wordt het tijd om jouw droomvakantie naar de wonderschone Seychellen werkelijkheid te laten worden? Ik zou ’t doen!


 

Vind je ideale vakantie naar de Seychellen