Winterzon 2024

De kou ontvluchten met een winterzon vakantie?

Tijdens de koude en donkere dagen van de wintermaanden, snakken we naar wat zonnestralen. Het is misschien wel de minst favoriete tijd van het jaar, waar het afwachten geblazen is tot de eerste lentezon zich weer laat zien. Waarom wachten? Bij SUNtip vind je de zonnigste bestemmingen om de kou te ontvluchten.
 
 • Bestemmingen met de meeste zonuren
 • Zomerse temperaturen
 • Fijne accommodaties
 • Met het hele gezin of lekker met zijn twee

 

Winterzonvakantie 2024

Als je dan de winterkou wilt ontvluchten, dan wil je dat natuurlijk op een bestemming met zoveel mogelijk zonuren en de lekkerste temperaturen. Gelukkig zijn er genoeg bestemmingen waar het tijdens de wintermaanden heerlijk vertoeven is:

Winterzon vakantie binnen Europa

De Canarische Eilanden zijn perfect als je op zoek bent naar zon, zonder al te ver vliegen. Op deze eilanden doen ze maar aan één seizoen, namelijk de lente. Er wordt daarom ook weleens gezegd dat er een eeuwige lente heerst. Met name op eilanden als Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura is het erg goed vertoeven in de wintermaanden. Zelfs in de koudste maand januari liggen de temperaturen nog rond de 20 graden. Én dat op maar 4,5 uur vliegafstand. De winterzon van de Canarische Eilanden is precies wat je nodig hebt om de koude wintermaanden door te komen. Het is daarom ook voor 2023/2024 dé nummer 1 winterzon vakantie.

Een andere onwijs populaire winterzonbestemming is Benidorm aan de Costa Blanca in Spanje. Hoewel het er niet zo warm is als op de Canarische Eilanden, zijn dagen van 20 graden zeker mogelijk hartje winter. Dit komt omdat Benidorm dankzij een goede ligging tussen de bergen een eigen microklimaat heeft. Het is er daardoor in de winter altijd lente achtig en dat is de reden dat veel mensen kiezen voor een overwintering in deze stad.

Daarnaast zijn er binnen Europa nog allerlei bestemmingen waar het in de winter een aangename graad of 15 is:

 • Turkije
 • Cyprus
 • Malta
 • Sicilië
 • Algarve – Portugal

Winterzonvakantie buiten Europa

Gambia

Ook in de zonnige warmte van Afrika is het goed vertoeven. De ‘smiling coast of Africa’ bijvoorbeeld, oftewel Gambia. Op zon 6 uur vliegen bevind je je opeens in temperaturen die oplopen tot rond de 30 graden. Sterker nog: vanaf december tot en met april is het droogseizoen in Gambia. Je zou zelfs kunnen stellen dat het daar dan juist zomer is. Zeg nou zelf: je kunt beter een tweede zomer hebben dan een tweede winter, toch?

Kaapverdische Eilanden

Zomerse taferelen maak je ook mee op de heerlijke Kaapverdische Eilanden. Een echte wintezonbestemming, met temperaturen ver boven de 20 graden. Het is tevens een van de droogste plekken op aarde, dus over neerslag hoef je je ook geen zorgen te maken. Wél over of je genoeg zonnebrand mee hebt genomen, want op de prachtige stranden zul je veel tijd onder de zon vertoeven.

Egypte

In de woestijn valt geen sneeuw, zoals je vast wel verwacht is het er warm en droog en dat is waarom Egypte zo geschikt is als winterzonvakantie. Het hele jaar door is het er lekker warm. Onder de 20 graden komt het eigenlijk alleen ’s nachts. Sterker nog: in de winter is de kans op extreme hitte fors afgenomen. Dat maakt de winter een fijne periode om je eens goed te verdiepen in de rijke geschiedenis van Egypte met een bezoek aan de piramides en tempels. Vervolgens laat je je even lekker in de watten leggen in een van de luxe All Inclusive resorts.

De ABC-eilanden

Tevens zijn de wintermaanden een goed moment om de Caraïbische sferen te proeven en de warmte van de zon te voelen. Op Aruba bijvoorbeeld, waar je je vergaapt aan paradijselijke stranden en natuurlijk roze flamingo’s. Allemaal terwijl je geniet van uitstekend weer, want een graadje of 30 en zon mag zeker uitstekend genoemd worden. Hetzelfde klimaat ervaar je op Curaçao. Een tropische bestemming met Nederlandse tintjes, waar je bijvoorbeeld wandelt door de straten van Willemstad. De stranden van Curaçao hebben de grootste aantrekkingskracht. Het is dan ook aanbevolen een auto te huren en het hele eiland rond te toeren om de mooiste stranden zelf te ontdekken. Een prima tijdsbesteding tijdens de winter!

Een heel andere bestemming is Dubai. De waanzinnig hoge wolkenkrabbers en de over de top rijkdom van de stad maken het een heel bijzondere plek om te bezoeken. De winter is een ideale reisperiode om je te verwonderen aan Dubai. Het is er dan een graad of 25. De hitte van de zomer is dan voorbij en dat maakt het een stuk aangenamer om deze bijzondere stad te verkennen.

Daarnaast zijn er nog véél meer bestemmingen waar je geniet van zomerse taferelen:

 • Mauritius
 • Cuba
 • Dominicaanse Republiek
 • Kenia
 • Marokko
 • Jamaica
 • Malediven
 • Mexico
 • Seychellen
 • Zanzibar

Vind jouw heerlijke winterzon vakantie!

Welke zonbestemming jou ook het meeste lonkt: bij SUNtip boek je zorgeloos een heerlijke winterzon vakantie. Het enige waar jij je druk om hoeft te maken, is de badkleding weer tevoorschijn toveren!