Vakantie Torremolinos

Tijdens een vakantie in het Andalusische Torremolinos word je verwelkomt door het uitgestrekte Playa del Bajondillo, de oude visserswijk La Carihuela en de winkelstraat Calle de San Miguel. Het is eigenlijk gek om voor te stellen dat dit voorheen slaperige vissersdorpje is uitgegroeid tot een populaire vakantieparadijs.

Torremolinos voor alle leeftijden

Terwijl in het hoogseizoen gezinnen en jongeren hun weg vinden naar Torremolinos, zijn het de senioren die hier onder de Spaanse zon overwinteren. Het lange, brede Playa Bajondillo is een walhalla voor alle zonaanbidders! Als je na een dag op het strand flaneert op de Paseo Maritimo, voel je het heerlijke zachte briesje uit de Middellandse zee en besef je: dit is vakantie! Een bezoek aan de arena Plaza de Toros wekt ongemerkt gevoelens op over de traditionele stierengevechten. Al lopend door de straten van Torremolinos, valt je het kleurcontrast van het Moorse paleis Casa de Los Navajas meteen op. Wil je boven Torremolinos uitstijgen en genieten van een fenomenaal uitzicht? Dan is het uitzichtpunt Punta de Torremolinos een aanrader!

Smakelijke Pescado Frito in La Carihuela

La Carihuela is een voormalige visserswijk van Torremolinos waar de typische Andalusische sfeer nog in de lucht hangt. Hier slenter je door de sfeervolle straatjes met de authentieke vissershuisjes. Spaanse trappen kom je tijdens de wandeling ongetwijfeld tegen, want deze trappen verbinden de oude binnenstad met het strand. Als je er dan toch bent, proef dan zeker een portie pescado frito: heerlijk! Als de avond valt, vertoef je op een van de Spaanse chiringuitos onder het genot van een lokale Sherry. En jongeren feesten door tot in de late uurtjes door in de Nederlands getinte cafés.

Onze SUNtips:
  • Spot 300 krokodillen en houdt een kleine krokodil vast in het Crocodile Park.
  • Maak een wandeling door het oude gedeelte Pimentel. Hier staan oude windmolens, waaraan Torremolinos zijn naam ontleent: toren van de molens.
  • Pak de trein naar Malaga en sta binnen 25 minuten middenin het historische centrum.
Zonvakantie Torremolinos? Doen!

Vind je ideale vakantie naar Torremolinos