Vakantie Torremolinos

Tijdens een vakantie in het Andalusische Torremolinos word je verwelkomt door het uitgestrekte Playa del Bajondillo, de oude visserswijk La Carihuela en de winkelstraat Calle de San Miguel. Het is eigenlijk gek om voor te stellen dat dit voorheen slaperige vissersdorpje is uitgegroeid tot een populaire vakantieparadijs.

Vakantie naar Torremolinos is voor alle leeftijden

Terwijl in het hoogseizoen gezinnen en jongeren hun weg vinden naar Torremolinos, zijn het de senioren die hier onder de Spaanse zon overwinteren. Het lange, brede Playa Bajondillo is een walhalla voor alle zonaanbidders! Als je na een dag op het strand flaneert op de Paseo Maritimo, voel je het heerlijke zachte briesje uit de Middellandse zee en besef je: dit is vakantie! Een bezoek aan de arena Plaza de Toros wekt ongemerkt gevoelens op over de traditionele stierengevechten. Al lopend door de straten van Torremolinos, valt je het kleurcontrast van het Moorse paleis Casa de Los Navajas meteen op. Wil je boven Torremolinos uitstijgen en genieten van een fenomenaal uitzicht? Dan is het uitzichtpunt Punta de Torremolinos een aanrader!
 

Smakelijke Pescado Frito in La Carihuela

La Carihuela is een voormalige visserswijk van Torremolinos waar de typische Andalusische sfeer nog in de lucht hangt. Hier slenter je door de sfeervolle straatjes met de authentieke vissershuisjes. Spaanse trappen kom je tijdens de wandeling ongetwijfeld tegen, want deze trappen verbinden de oude binnenstad met het strand. Als je er dan toch bent, proef dan zeker een portie pescado frito: heerlijk! Als de avond valt, vertoef je op een van de Spaanse chiringuitos onder het genot van een lokale Sherry. En jongeren feesten door tot in de late uurtjes door in de Nederlands getinte cafés.
 

Praktische informatie

  • Weer: Torremolinos heeft een enorm gezond klimaat met warme zomers vergezeld van een koelend briesje. Het is het hele jaar door warm met in de zomer uitlopers tot wel 40 graden.
  • Vliegtijd: De vliegtijd naar Torremolinos bedraagt 3 uur.
  • Tijdzone: Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Torremolinos.
  • Prijsniveau: Over het algemeen ligt het prijsniveau van Spanje lager dan in Nederland, maar dit kan verschillen in toeristische gebieden en in het hoogseizoen.
  • Valuta: In Spanje wordt met de euro betaald.

All inclusive vakantie Torremolinos

Torremolinos is een walhalla voor zonaanbidders. Van de zon wil je dan ook zo lang mogelijk onbezorgd genieten. Boek dan all inclusive, want dat is de beste manier om onbezorgd te genieten van jouw heerlijke vakantie. Je hoeft je namelijk nooit zorgen te maken over wat je gaat eten en waar. Koken hoeft helemaal al niet. In plaats daarvan wordt alles voor je geregeld. Smullen doe je lekker van het buffet. Ook ontbijt en lunch worden voor je geregeld. Daarnaast geniet je van prachtige zwembaden en verschillende sport/ entertainment mogelijkheden. Héérlijk zon all inclusive!
 

Last minute Torremolinos

Dankzij het geweldige klimaat, is Torremolinos het hele jaar door een geweldige bestemming. Van gezinnen tot jongeren in de zomer en gepensioneerde overwinteraars in het najaar. Torremolinos biedt voor ieder wat wils. Het hele jaar door. Heb je dus behoefte aan de Spaanse zon? Dan is Torremolinos de ideale bestemming voor je.
 

Kindvriendelijke vakantie Torremolinos

Torremolinos zit boordevol kindvriendelijke hotels. Daarnaast zijn er boordevol activiteiten in de omgeving, die leuk zijn voor het hele gezin. Denk aan aquaparken met de spannendste glijbanen en dierentuinen. Daarnaast kun je in Torremolinos genieten van het prachtige park La Bateria, met prachtige fietspaden, meer met roeiboten en speeltuinen. Natuurlijk kunnen ze zich ook lekker uitleven op een van de vele stranden.

Onze SUNtips:
  • Spot 300 krokodillen en houdt een kleine krokodil vast in het Crocodile Park.
  • Maak een wandeling door het oude gedeelte Pimentel. Hier staan oude windmolens, waaraan Torremolinos zijn naam ontleent: toren van de molens.
  • Pak de trein naar Malaga en sta binnen 25 minuten middenin het historische centrum.
Zonvakantie Torremolinos? Doen!
 

Vind je ideale vakantie naar Torremolinos