Vakantie Costa del Sol

Ontzettend populair, en terecht! De Costa del Sol heeft natuurlijk niet voor niets de naam zonnekust gekregen. Deze streek is gezegend met befaamde zandstranden en een bergachtig binnenland met idyllische dorpjes en kunststeden. Met zon 300 zonnige dagen per jaar beleeft iedere vakantieliefhebber ongetwijfeld een heerlijke zonvakantie in het zuiden van Spanje.

Een zonovergoten vakantie

De ruim 300 kilometer lange kustlijn aan de Middellandse Zee ligt in de streek Andalusië, de bakermat van stierenvechten en tapas. De brede stranden van Torremolinos en Fuengirola stromen zowel in de zomer als in de winter vol met zonaanbidders. Liever niet met een strandlaken op het grove zand van de Spaanse kust liggen? Dan bieden de vele strandbedjes de oplossing. Vanaf het water heb je een adembenemend uitzicht op de witte toppen van de Sierra Nevada. De bergachtige streek is afwisselend en herbergt zowel hartveroverende dorpjes Arroyo de Miel als grote steden als Marbella.

Hartveroverend

Weinig streken in de wereld kunnen bogen op zon rijke traditie en historie als Andalusië. De geschiedenis gaat zon 2.800 jaar terug en is begonnen bij Málaga. De kathedraal La Manquita in Malága neemt je mee op reis door een katholiek getinte geschiedenis, terwijl de witte wijk Barrio de San Sebastian de Moorse sferen uitstraalt. Marbella is een luxepaardje aan de Costa del Sol. Op Plaza de Los Naranjos, met zijn achthoekige fontein, strijkt je neer voor een glaasje Sangria. En in het moderne Torremolinos dansen de jongeren tot in de late uurtjes door.

Praktische informatie

  • Weer: Gemiddeld kent de Costa del Sol 3000 zonuren per jaar en ligt de temperatuur gemiddeld het hele jaar rond de 20 graden.
  • Vliegtijd: De vliegtijd bedraagt tussen de 2 en 3 uur.
  • Tijdzone: Er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • Prijsniveau: Over het algemeen ligt het prijsniveau lager dan in Nederland, maar dit kan verschillen in toeristische gebieden en in het hoogseizoen.
  • Valuta: In Spanje wordt met de euro betaald.

All Inclusive vakantie Costa del Sol

De Costa del Sol is gezegend met enorm zonnige dagen het hele jaar door. Wanneer je de zon op zoekt aan de Costa del Sol wil je natuurlijk zoveel mogelijk zonuren meepakken en bovenal zorgeloos genieten van de zon. Zorgeloos genieten doe je met een All Inclusive vakantie. Je bent namelijk van alle gemakken voorzien. Boodschappen halen? Koken? Dat mag je voor even vergeten. In plaats daarvan worden de lekkerste gerechten zo voor je geserveerd. Je hoeft alleen maar op te scheppen.
Daarmee houdt je tijd over voor de belangrijke zaken, namelijk vakantie vieren.

Een bijkomstig voordeel is dat je van te voren een beter beeld hebt van wat de vakantie uiteindelijk zal kosten, omdat het eten al in de prijs is inbegrepen. Onderaan de streep is een All Inclusive vaak zelfs goedkoper.

Last minute vakantie Costa del Sol

Kun je niet wachten om de fiesta's en siësta's en flamenco te ontdekken, die heerlijke tapas te proeven en de Spaanse zon op je huid te voelen? Kijk dan ook eens tussen onze last minutes naar de Costa del Sol. Bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minutes tot wel 6 weken voor vertrek.

Kindvriendelijke vakantie Costa del Sol

De zonnige badplaatsen aan de Costa del Sol zullen voor de kids voor veel vertier zorgen. Heerlijke stranden, waar ze de grootste zandkastelen bouwen en die langzaam aflopen het water in. Daarnaast zijn er ook allerlei pretparken, waterparken en dierenparken voor meer dan geslaagde dagjes uit. Ook in de hotels zullen ze zich uitstekend vermaken, dankzij alle fijne faciliteiten.

Onze SUNtips:

  • Bezoek de Britse enclave Gibraltar, waar je een fascinerend uitzicht hebt over de Baai van Gibraltar en de noordelijke kust van Afrika.
  • Ga met een kabelbaan 800 meter hoog in de bergen, in Benalmádena.
  • Verwen jezelf met heerlijke sardientjes in een typische Chiringuitos aan het strand, met een karafje Tinto de Verano.

Welke badplaats geschikt is voor jouw vakantie aan de Costa del Sol, bepaal je helemaal zelf!

Vind je ideale vakantie naar Costa del Sol