Vakantie Costa del Sol

Ontzettend populair, en terecht! De Costa del Sol heeft natuurlijk niet voor niets de naam zonnekust gekregen. Deze streek is gezegend met befaamde zandstranden en een bergachtig binnenland met idyllische dorpjes en kunststeden. Met zon 300 zonnige dagen per jaar beleeft iedere vakantieliefhebber ongetwijfeld een heerlijke zonvakantie in het zuiden van Spanje.

Een zonovergoten vakantie

De ruim 300 kilometer lange kustlijn aan de Middellandse Zee ligt in de streek Andalusië, de bakermat van stierenvechten en tapas. De brede stranden van Torremolinos en Fuengirola stromen zowel in de zomer als in de winter vol met zonaanbidders. Liever niet met een strandlaken op het grove zand van de Spaanse kust liggen? Dan bieden de vele strandbedjes de oplossing. Vanaf het water heb je een adembenemend uitzicht op de witte toppen van de Sierra Nevada. De bergachtige streek is afwisselend en herbergt zowel hartveroverende dorpjes Arroyo de Miel als grote steden als Marbella.

Hartveroverend

Weinig streken in de wereld kunnen bogen op zon rijke traditie en historie als Andalusië. De geschiedenis gaat zon 2.800 jaar terug en is begonnen bij Málaga. De kathedraal La Manquita in Malága neemt je mee op reis door een katholiek getinte geschiedenis, terwijl de witte wijk Barrio de San Sebastian de Moorse sferen uitstraalt. Marbella is een luxepaardje aan de Costa del Sol. Op Plaza de Los Naranjos, met zijn achthoekige fontein, strijkt je neer voor een glaasje Sangria. En in het moderne Torremolinos dansen de jongeren tot in de late uurtjes door.

Onze SUNtips:
  • Bezoek de Britse enclave Gibraltar, waar je een fascinerend uitzicht hebt over de Baai van Gibraltar en de noordelijke kust van Afrika.
  • Ga met een kabelbaan 800 meter hoog in de bergen, in Benalmádena.
  • Verwen jezelf met heerlijke sardientjes in een typische Chiringuitos aan het strand, met een karafje Tinto de Verano.
Welke badplaats geschikt is voor jouw vakantie aan de Costa del Sol, bepaal je helemaal zelf!

Vind je ideale vakantie naar Costa del Sol