Vakantie Benidorm

Voor wie over de nieuwe boulevard in Benidorm met de skyline op de achtergrond loopt, is het moeilijk voor te stellen dat deze badplaats ooit een klein vissersdorpje was. De aangename temperaturen in zowel de zomer als in de winter, maken dat Benidorm het gehele jaar door drukbezocht wordt. De prachtige zandstranden, drukke boulevards vol cafés en discotheken, en het charmante oude centrum zijn stuk voor stuk ware publiekstrekkers!

Niets is te gek in bruisend Benidorm

Het Manhattan van de Costa Blanca? De overwinterbestemming voor senioren? Welke bijnaam Benidorm ook draagt, als je er bent zal al gauw blijken dat het de ideale uitvalsbasis is die allesbehalve vergrijsd of suf is. Je vindt hier Duitse biergartens, authentiek Spaanse bars en Hollandse cafés waar ze friet van Piet serveren: niets is te gek in bruisend Benidorm. De plaats heeft ook een verrassend luxe kant. Je maakt een helikoptervlucht boven zee, proeft wijn bij een lokale bodega, doet een golfclinic of drinkt cocktails in een rooftopbar. s Nachts beleven de discogangers hier een absoluut hoogtepunt, want door de internationale optredens van veel bekende artiesten waan je je hier even helemaal in Ibiza!

De plek die nooit verveelt

De twee grootste stranden van Benidorm zijn het Levante-strand en het Poniente-strand (bekend om de mooie zonsondergangen). De kleuren van alle parasolletjes doen je bijna duizelen, maar geen nood! Vaak kun jij er met gemak nog plaatsnemen. Ook de kinderen vermaken zich hier prima, zij bouwen zandkastelen of maken vriendjes bij de speeltoestellen. De groepjes met palmbomen zijn perfect voor een portie schaduw, en als je genoeg zon hebt verzameld kun je zo van het strand de wandelboulevard oplopen. Hier vind je volop terrasjes en winkeltjes waar je wat kunt eten of drinken. Wordt al dat bruisende gedoe wat teveel? Mal Pas is een kleiner strand vlakbij de haven en het kasteel. Klein, aangenaam en normaliter niet erg druk. Andere rustige zandstranden zijn te vinden in de wijk La Cala de Finestrat achter de Mont Benidorm. Écht even in andere sferen begeef je je op zon tien kilometer afstand ligt Finestrat, een plaatsje dat gebouwd is tegen de bergwand van de Puig Campana van bijna duizend meter hoog! Hier wacht u een rotsachtig landschap waar fruit- en amandelbomen het uitzicht bepalen. Verveling in Benidorm ligt in ieder geval nooit op de loer!

Onze SUNtips:
  • Huur een fiets en ontdek verschillende plekken in Benidorm op actieve wijze!
  • Het kan niet missen& spring op een banaan of waterscooter en voel je een held op zee
  • Duik de nabije omgeving in en bezoek het adembenemend mooie Sierra Helada Nature Park

Vind je ideale vakantie naar Benidorm