Vakantie Vera

In het zuidoosten van Spanje, aan de Costa de Almería, ligt het stadje Vera. Van oorsprong was dit een dorp in het binnenland, echter is Playas de Vera direct aan zee gelegen. Dit is nu uitgegroeid tot een badplaats waar meerdere toeristen hun weg naartoe weten te vinden. Sinds 1990 is dit voornamelijk een populaire bestemming voor naturisten, waar je maar liefst 320 dagen per jaar van de zon kunt genieten!

Met de billen bloot

Als men zegt: het strand van Vera, bedoelen ze eigenlijk het strand dat uit drie delen bestaat. Je hebt Playa Puerto Rey, Playa Las Marinas en Playa El Playazo die zich samen zon 7 kilometer uitstrekken. Het zand is grof en aan de kust liggen verschillende rotsachtige baaien; een lust voor het oog! Daarvan is anderhalve kilometer voor naturisme bestemd. Op de stranden vind je geklede en niet geklede badgasten. Ja, je leest het goed. Sta er dus niet van te kijken als je plotsklaps wat mensen in hun blootje ziet zonnebaden of zelfs op het gemakje door de straten ziet wandelen; in Vera mag het! Veel mensen denken nog altijd dat het ouderwetse en misschien een tikkeltje conservatieve Andalusië niet met de tijd mee gaat, maar niets is dus minder waar! Hier vind je zelfs de meeste kilometers naturistenstrand van het hele land.
 

De omgeving van Vera

Neem je duikbril maar mee, want dankzij de ligging vlakbij het maritieme natuurgebied en de aanwezige rotsen, kun je fantastisch snorkelen en duiken in Vera. Over het algemeen is Vera geen hele drukke plek met veel vertier. Men komt hier vooral voor rust of om te fietsen, wandelen en golfen. In één van de Spaanse restaurants of tapasbars eet jij je buikje rond. Daarnaast is er in de omgeving meer dan genoeg te doen. Je rijdt in zon uur naar de gezellige stad Almería. En als je hier op vakantie bent, mag je het natuurgebied Cabo de Gata eigenlijk echt niet overslaan. Het is een beschermd nationaal park en het grootste beschermede kustgebied van de regio.

Onze SUNtips:
  • Ga een dagje uit naar havenstad Garrucha.
  • Bezoek aquapark Parque Acuatico Vera en roetsj van de glijbanen.
  • Huur een auto om alles van de streek te kunnen ontdekken!

Vind je ideale vakantie naar Vera