Costa De Almeria

Vakantie Costa de Almeria

Een Spaanse costa, maar dan zónder al te veel toeristen… Ondenkbaar? Nee hoor, niet als je vertrekt naar de Costa de Almería! De woestijnlandschappen, het nationale park en de witte kleine dorpjes zorgen ervoor dat ultieme rust en ontspanning hier bovenaan jouw lijstje staan. Tel daar 320 zondagen per jaar bij op, en je vakantie kan niet meer stuk.

Een costa uniek in z’n soort

De Costa de Almería kent eigenlijk geen winterseizoen door de ligging in het zuidoosten van Spanje. Kun je het je voorstellen, het hele jaar door minimale 20° C? In de zomer loopt het al gauw richting de 30° C. Bijzonder als je bedenkt dat een aantal kilometer richting het binnenland het gebergte de Sierra Nevada ligt, waar volop wintersport wordt beoefend op de besneeuwde bergtoppen! De provinciehoofdstad van Costa de Almería is Almería: superleuk voor een dagje uit. Sla de kathedraal en het Moorse fort Alcazaba niet over. Je hebt een prachtig uitzicht over de deels gerestaureerde vesting. Eten, drinken en shoppen staan hoog op de agenda van de mensen die Almería bezoeken. De oude wijnwinkels zijn zeker een bezoekje waard. Maar ook luieren op het strand behoort tot de mogelijkheden, dankzij de ligging aan het (stads)strand! Naast de brede baai meren ‘s ochtends meren de vissersboten aan met hun vangst. Een fraai gezicht… Ook leuk om mee te pikken als je er verblijft in de laatste twee weken van augustus: de grote markt die hier georganiseerd wordt ter ere van de maagd van de Zee is heel leuk dankzij allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Een excursie naar een stad vol flair is zo gemaakt. Wat dacht je van Granada?

Cowboys en -girls

De meeste mensen die aan deze costa verblijven, vertrekken naar Roquetas de Mar. Hier barst het van de tapasrestaurants en flaneer je uren over de boulevard. Almerímar heeft een van de grootste jachthavens van Spanje en heeft een 18-holes golfbaan wat het een walhalla maakt voor golfliefhebbers! Ook Aguadulce doet het goed, gelegen aan de andere kant van Roquetas. Iets wat je zal opvallen aan de Costa de Almería is de vegetatie. Deze is niet heel variërend, omdat het hier zo weinig regent. Maar wat wél heel spectaculair is, is het feit dat je hier de enige woestijn vindt van Europa! Je voelt je dus zomaar een echte cowboy of -girl, zeker als je bedenkt dat hier veel spaghettiwesterns zijn opgenomen. Spreekt dit je wel aan, dan brengt het themapark Mini Hollywood/Oasis je in ultieme sferen. En kom je onderweg ernaartoe witte, plastic velden tegen langs de bergen? Dan weet je dat daar fruit wordt verbouwd!

Onze SUNtips:

  • Roetsj met de kids over de glijbanen van waterpretpark Mario Park vlakbij Roquetes de Mar.
  • Ontdek de Arabische invloeden van de streek in het indrukwekkende Alhambra.
  • Huur een auto om alles uit je vakantie halen, praktisch én leuk!

Vind je ideale vakantie naar Costa De Almeria