Vakantie Almuñécar

De plek met het beste klimaat van de Costa del Sol? Zoek niet verder dan Almuñécar. Dankzij een beschermde ligging tussen bergketens is het in Almuñécar altijd net wat beter weer dan in de rest van de Costa del Sol. Ze noemen het plaatsje dan ook weleens Almuñécar de Costa Tropical. Klinkt dat niet heerlijk? Wie op zoek is naar een vakantie in tropisch klimaat kan gewoon op 3 uur vliegen terecht in Almuñécar.

De stad van subtropisch fruit

Zo wordt Almuñécar ook weleens genoemd. Het tropische klimaat zorgt er namelijk voor dat hier exotische vegetatie te vinden is. Het verbouwen van tropische vruchten is daarom naast toerisme en visvangst een belangrijke bron van inkomen voor de bevolking.
 

Een populaire bestemming voor de Spanjaarden zelf

Almuñécar is een geliefde vakantiebestemming ook onder de Spanjaarden zelf. Dit komt vooral door de kilometers lange kustlijn gevuld met grote zandstranden, spectaculaire kliffen en prachtige baaitjes. Wie een wandeling maakt door alle voor Andalusië typische, kronkelende straatjes met balkons met kleurige geraniums zal uiteindelijk een van de gezellige marktpleintjes bereiken en bij zichzelf denken, dit is echt de authentieke Spaanse sfeer. Daarom brengen ook de Spanjaarden zelf hier graag hun vakantie door.
 

Voor duikliefhebbers is het hier genieten

Naast de grote stranden en spectaculaire kliffen zijn er langs de kust ook kleine grotjes te vinden. Dit gepaard met één van de mooiste onderwaterlandschappen van Spanje is Almuñécar een wáár paradijs voor duikliefhebbers. En de kleine waterliefhebbers onder ons? Die kunnen terecht bij aquapark Aqua Tropic, waar je de spannendste glijbanen vindt, maar ook de stranden zelf lopen langzaam af, waardoor het ook voor kinderen veilig is.
 

Maar is er uit het water ook nog iets te zien?

Jazeker! Almuñécar beschikt over een historisch stadsgedeelte. Met bezienswaardigheden als de kerk van La Encarnación en een archeologisch museum. Het meest indrukwekkende is toch wel het kasteel van San Miguel, daterend uit de Moorse periode. Het kasteel is tijdens de oorlogen van Napoleon in 1830 hevig beschadigd geraakt, maar vanaf 1986 hebben, met intervallen, restauraties plaatsgevonden aan het kasteel. Met name de buitenmuren zijn indrukwekkend om te zien en bieden een prachtig uitzicht over de rotsachtige kust. Binnen de muren is er ook een museum te vinden met artefacten uit verschillenden periodes van de geschiedenis van het kasteel. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens een vakantie naar Almuñécar.
het pad vanaf het kasteel terug naar het centrum leid je langs de kleine, maar schattige botanische tuin Manjuelo. Een paradijsje dat een thuis biedt aan meer dan 200 soorten sub-tropische planten en bomen.
Voor de echt avontuurlijke natuurliefhebbers zijn er ook excursies naar het Siërra Nevada gebergte.
 

Bijzondere gastronomie in Almuñécar

Het eten in Almuñécar is eenvoudig, maar bijzonder smakelijk en wordt nog altijd op traditionele wijze bereid. Gerechten worden voornamelijk bereid met verse vis, olijfolie, wijn en héél véél verse fruit en groentes. De vele visgerechten die hier geserveerd worden bestaan voornamelijk uit zeebrassem, duivelsvis, de zeldzame percebes en andere vissoorten, zeevruchten en schelpdieren.
Mocht je niet zo van vis houden? Niet getreurd. Er zijn ook allerlei andere restaurants, zoals grill restaurants, Chinese restaurants en pizzerias. Wie na het eten er nog niet klaar voor is om een einde te maken aan de dag kan terecht in een van de gezellige barretjes die te vinden zijn door Almuñécar.

Onze SUNtips:
  • Bezichtig de restanten van de Romeinse aquaduct vorige eeuw ontdekt in Almuñécar.
  • Maak een kleine klim naar het indrukwekkende uitzichtpunt Peñón del Santo.
  • Stap op de fiets en maak onder begeleiding een fietstocht door de Costa Tropical.
Wil je genieten van een prachtige kustlijn, tropisch klimaat, unieke bezienswaardigheden en het lekkerste eten? Dan is een vakantie naar Almuñécar voor jou! Ik zou t doen.

Vind je ideale vakantie naar Almuñécar