Aanbevolen voor jou

Vakantie Costa Dorada

Dorada betekent “goud”, wat wel blijkt uit de honderden kilometers schitterende stranden die je vindt aan de Costa Dorada. Idyllische dorpjes, authentieke Spaanse gerechten en eeuwenoude bouwwerken sieren de kuststreek, die van de provincie Tarragone tot aan rivier de Ebro loopt. In het voorjaar en de zomer trekken veel toeristen naar de Costa Dorada, met topsteden Salou en Cambrils als kerst op de taart!

Het betere plezier

De costa Dorada of costa Daurada, staat voor het betere zon-, zee- en strandplezier. De kuststreek ligt ten zuiden van Barcelona. Het toerisme is hier enorm ontwikkeld, dus deze streek barst van de ideale vakantiebestemmingen. Ook op cultureel gebied kom je hier absoluut aan je trekken, want de streek herbergt meer dan alleen strand. Rijd je weg van de kust, dan ga je richting het binnenland de verlaten dorpjes in. Hier trekken schitterende wijnvelden aan je voorbij! De Spaanse keuken is traditioneel en wordt door veel Nederlanders geadoreerd. Tapas, cuba-libre en crème Catalana kom je hier veelvoudig tegen op het menu. Het Catalaans brood met tomaat, zout en wat olijfolie is tongstrelend en smaakt heerlijk met een glas frisse sangria na een zwoele zomerdag.

Van Salou tot Reus en Cambrils

In het plaatsje Reus is Gaudí geboren, dus bereid je voor op een reis terug in de tijd van zijn mozaïeken. Ook Tarragone is het bezoeken waard, op slechts een uurtje van Barcelona met de trein. Bezoek het amfitheather dat aan het strand gelegen is en geniet daarna van een heerlijke lunch aan het centrala plein Plaça d’en Jacint Verdagure. Het ondiepe, kalme water van het strand in Cambrils is perfect voor gezinnen met kinderen. Ook La Pineda is een rustige badplaats; beiden bieden een welkome afwisseling op het bedrijvige Salou met z’n lange palmbomenboulevard en vele discotheken. Op de verse vismarkt in Cambrils doen de lokale restaurants hun inkopen. Strijk jij neer op een van de nabijgelegen terrasjes om deze vast voor te proeven?

Onze SUNtips:
  • PortAventura is een immens attractie- én waterpark ineen, en brengt jong en oud in extase!
  • Vogels spotten en wandelen kan perfect in de natuur aan de rivier bij Delte de l’Ebre.
  • Bezoek een van de vele kastelen of de kloostergangen die de Costa Dorada rijk is.

Vind je ideale vakantie naar Costa Dorada