Vakantie Salou

Het middelpunt van de Costa Dorada én de populairste bestemming van deze kuststreek. We kunnen het natuurlijk maar over één plek hebben en dat is zonder twijfel Salou. Het dertien kilometer lange zandstrand, de palmenboulevard, de fonteinen en uiteraard het bruisende uitgaansleven van het nieuwe stadsgedeelte, zijn stuk voor stuk kenmerken van deze alles-in-een badplaats. ¡Vamos, laten we gaan!

Bedrijvigheid aan de kust

De ingrediënten zon, zee, strand en feesten zijn onlosmakelijk verbonden met het populaire Salou, dat gelegen is op ongeveer honderd kilometer ten zuiden van wereldstad Barcelona. Langs de gezellige palmbomenboulevard wandel jij langs het kilometerslange zandstrand, waar altijd wel een plekje vrij is voor jou. Hier beleef je dan urenlang plezier. Lig jij het liefst onder een parasol te relaxen met een tijdschrift of boek? Of ga je voor ontspanning door inspanning, speel je een potje beachvolleybal, klim je op een jetski voor een razendsnel avontuur of geniet van het uitzicht tijdens het parasailen? De stranden Playa Levante, Playa Poniente en Playa Larga beloven jou stuk voor stuk een gezellige bedrijvigheid aan de zonovergoten Spaanse kust.

Het uiterste van de Costa Dorada

Salou is het ene uiterste van de Costa Dorada, oftewel gouden kust. Het oude gedeelte van de stad vind je vooral veel gezellige straatjes, terwijl het nieuwe gedeelte volledig is ingericht op de feestgangers. In het hoogseizoen ziet het hier namelijk zwart van de jongeren, die stuk voor stuk op zoek zijn naar een flitsende avond. Er zijn meer dan 100 restaurants te vinden en tientallen discotheken; je kunt je dus voorstellen dat de sfeer hier 24 uur per dag levendig is. Van Nederlandstalige feestmuziek in ’t Gat of de Skihut tot clubs met internationale allure: Salou waarborgt de ultieme ervaring als het gaat om het zomerse uitgaansleven. Maar ook kinderen zijn hier de koning te rijk, dankzij de vele kinderclubs, -shows en themaparken van de accommodaties in Salou.

Onze SUNtips:
  • Met het hele gezin naar PortAventura World: het grootste themapark van Spanje!
  • Rij naar Tarragona voor een dagje cultuur, op zo’n 10 kilometer afstand van Salou.
  • Bezoek de wekelijkse markt op maandagochtend aan de Passeig de Segregacio.

Aanbevolen voor jou

Vind je ideale vakantie naar Salou