Tunesie

Vakantie Tunesië

Tunesië is een veelzijdige vakantiebestemming. De 1300 kilometer lange kustlijn, waarvan er 600 kilometer strand is, maakt Tunesië een heerlijke bestemming voor een relaxte strandvakantie. In het binnenland vind je de woestijn en het Chott El Jerid, dit is een groot zoutmeer van 250 bij 60 kilometer. Ook aan cultuur geen gebrek. Ga op historische ontdekkingsreis naar de mooiste Romeinse mozaïeken in Tunis of wandel door fotogenieke stadjes vol met cultuur. Vakantie Tunesië? Ik zou 't doen!

Onbezorgde (strand)vakantie in Tunesië

Tunesië ligt op zo’n drie uur vliegen vanaf Amsterdam in het noorden van Afrika. Het is een land van contrasten. Van verlaten zandduinen in de woestijn tot vruchtbare vlaktes. Het noordoosten van Tunesië grenst aan de Middellandse zee. Hier vind je dan ook heerlijke badplaatsen zoals Hammamet en Port El Kantaoui. De meest bekende stranden vind je op Djerba, het eiland van Tunesië. Ook Sousse, aan de Golf van Hammamet, is een populaire badplaats.

De kleurrijke medina’s in Tunesië

Een medina is het oudste gedeelte van een stad. Over het algemeen is dit gedeelte van de stad autovrij en dus dé ideale plek om lekker rond te struinen terwijl je je vergaapt aan de prachtige souvenirs. Deze medina’s zijn in meerdere steden in Tunesië terug te vinden, zoals in de hoofstad Tunis, de havenstad Monastir of het blauwwitte stadje Sidi Bou Said. Heb je trek of zin in een verfrissend drankje gekregen? In een medina zijn voldoende terrasjes waar je even lekker uit kan rusten en de indrukken op in je kan laten werken.

Historie en cultuur

Cultuurliefhebbers halen hun hart op in Tunesië. Een reis naar dit land is als een historische ontdekkingstocht. Er staan maar liefst acht plekken in Tunesië op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het land bestaat onder andere uit archeologische vindplaatsen en monumenten zoals tempels, amfitheaters, synagogen, Arabische forten en moskeeën. Een bijzondere moskee is de Ez Zitouna, ofwel de Moskee van de olijfboom. Deze moskee herbergt de oudste universiteit van de Arabische wereld en is te herkennen aan de 160 zuilen.

Kindvriendelijke vakantie Tunesië

Tunesië is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je zoekt naar een leuke vakantie met de kids, maar het land is zeker de moeite waard! Met name door de fenomenale stranden die je hier vindt, beleven de kinderen uren speelplezier. Ook in de vele kindvriendelijke hotels, met speelplaatsen en grote zwembaden (sommige hebben zelfs een eigen waterpark!) zullen ze hun hartje ophalen.

All Inclusive vakantie Tunesië

Een vakantie is hét moment om tot rust te komen en even afstand te doen van dagelijkse zaken. Eén van die terugkerende zaken is zelf koken en boodschappen doen. Met het gemak van een all-in arrangement hoef je je daar geen zorgen over te maken. Je ergens druk over maken hoeft überhaupt niet. Alles is namelijk geheeld verzorgd. Genieten doe je zorgeloos!

Last minute vakantie Tunesië

Die hagelwitte stranden, prachtige medina’s en rijke cultuur en geschiedenis: stuk voor stuk zijn overtuigend genoeg om iedereen tot een vakantie te verleiden. Wil jij ook spontaan naar Tunesië? Bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minutes tot wel 6 weken voor vertrek.

Vakantie Tunesië 2023

Tunesië is weer helemaal in trek en met de 1.300 kilometer lange kustlijn, de talloze archeologische vondsten, kleurrijke medina’s en rijke cultuur vormen samen alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Als kers op de taart geniet je in de resorts zorgeloos van alle luxe dat de resorts hier te bieden hebben. Vakantie Tunesië 2023? Ik zou ’t doen!

Onze SUNtips:

  • Wandel tussen de overblijfselen van de oude stad Carthago
  • Bezoek El Jem, het mooiste amfitheater van Noord-Afrika
  • Scheur met een jeep door de woestijn en pak een stukje mee van de officiële Parijs-Dakar route

Een vakantie naar het contrastvolle Tunesië? Ik zou ’t doen!

Vind je ideale vakantie naar Tunesie