Aanbevolen voor jou

Djerba

Voor de kust van Zuid Tunesië ligt beschut tegen slechte weersinvloeden in de Golf van Gabès het palmeneiland Djerba. Reeds Odysseus en zijn lotgenoten die er na een zware storm belandden, hadden na het eten van de lotusbloemen moeite het prachtige eiland vaarwel te zeggen. Meer dan een miljoen palmen en 500.000 olijfbomen geven het eiland het karakter van een eiland in de Stille Zuidzee. De brede, eindeloze zandstranden steken scherp af tegen het helder blauw van het middellandse zeewater. De diverse accommodaties liggen aan een mooi strand, in de hotelzone, ca. 10 tot 25 km van de hoofdstad Houmt Souk.

Ligging & Natuur Djerba

Djerba is een prachtig en altijd zonnig eiland, met het vasteland verbonden door een eeuwenoude Romeinse dam. Ontelbare sprookjesachtige oases zorgen voor het groene gedeelte van het eiland; palmbomen, olijfbomen en fruitbomen. Het vlakke eiland ziet eruit als een lappendeken, bezaaid met witgekoeplde huisjes en boerderijen. Midoun is na de hoofdstad Houmt Souk de belangrijkste stad van Djerba. Het is een populaire marktplaats met een vernieuwde binnenstad en twee moskeeën. Zarzis ligt op het vasteland, op ongeveer 50 km van Djerba. Zarzis zelf is een vrij grote stad, met een levendig centrum en tal van winkeltjes.

Voor wie

Uiteraad voor zon-, strand- en watersport liefhebbers. De meeste hotels liggen direct aan goudgele, zachthellende stranden en zijn daarom ook zeer geschikt voor families met kinderen.

Excursies Djerba

De Chaussée Romaine, een 7 km lange Romeinse dam, verbindt het eiland met de badplaats Zarzis op het vasteland. Van hieruit liggen de oases van Zuid-Tunesië binnen handbereik. Maar ook Djerba alleen biedt meer dan genoeg voor een overgetelijke zonvakantie. Bovendien heeft het eiland door de zuidelijke ligging, ook in de winter een aangenaam klimaat en ligt de temperatuur ca. 4 graden hoger dan op het vasteland. 

Vind je ideale vakantie naar Djerba