Vakantie Tavira

Tavira: ook wel het Venetië van de Algarve genoemd Je kunt dus misschien al wel raden dat dit een van de mooiste plaatsjes in de Algarve is. Tavira wordt in twee delen opgesplitst door de rivier de Gilão en het schilderachtige plaatsje biedt een thuis aan vele kunstenaars. Voor wie houdt van een gemoedelijke sfeer en prachtige bezienswaardigheden, is een vakantie naar Tavira zeker de moeite meer dan waard.

Een wandeling door het dorp

De allure van Tavira zit m in het feit dat de streek alle mediterrane charme biedt die men mag verwachten van de Algarve, maar dan zonder hordes toeristen. Hier wandel je langs de rivier, waar prachtige traditionele huisjes zich tegen de lucht aftekenen met hun oh-zo-herkenbare puntdaken die zo typerend zijn voor Tavira. De twee gedeeltes van het dorp worden verbonden door een oude Romeinse brug. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de kleine, leuke straatjes die gesierd worden door witte huisjes tot je in het midden van het centrum het oude kasteel bereikt. Vanaf de vestigingsmuren heb je een prachtig uitzicht over de rest van Tavira. Rondom de burcht vind je een mooie tuin die in de zomer een podium biedt aan diverse zangkoren.
 

Relax op de verbluffende stranden van Ilha de Tavira

Een korte oversteek met de veerboot en je bevindt je op het relaxte strand van Tavira. Een schoon, brede en lange kustlijn gesierd met duinen op de achtergrond. Een heerlijk strand om tijdens je vakantie bij te komen, zeker na een lange wandeling door Tavira.
 

Parque Natural da Ria Formosa

Tussen Tavira en het plaatsje Faro ligt een gordel va 60km, gevormd door eilanden en schiereilanden met daarachter een lagune. Het is een natuurgebied van ruim 18.000 hectare en teven een belangrijke plek voor trekvogels. Het duinlandschap schetst het decor voor een stevige wandeling en het natuurpark is zeker een bezoek waard. Je vindt er duinvegetatie en vele zoutplanten, die hier groeien dankzij de eb en vloed van de lagune. In het achterland was tot voor kort veel agrarische activiteit. Nog steeds zijn er boomgaarden te vinden, waar sinaasappels, citroenen, vijgen en amandelen geteeld worden.
 

De avonden in Tavira

De avonden in Tavira worden gespendeerd aan diners in de openlucht. Onder het genot van een lokaal geproduceerde wijn kun je je tegoed doen aan vers gevangen vis. Er zijn verschillende visgerechten te krijgen met bijvoorbeeld octopus, tonijnsalades en tonijnsteaks. Dat vissen hier vroeger een veel beoefend beroep was, is nog steeds merkbaar. Geen visliefhebber? Niet getreurd, je geniet hier ook van een van de andere vele gerechten die de Portugese en andere keukens te bieden hebben. Wie na een avondje al fresco dineren nog lang geen zin heeft de hotelkamer op te zoeken, hoeft niet bang te zijn dat dit historische plaatsje suffig is. Verstopt in een oude fabriek vind je Ubi, een van de beste nachtclubs van de Algarve, waar je een dansje kunt wagen tot de zon weer opkomt. Een bestemming waar je terechtkunt voor een afwisselende vakantie, geschikt voor zowel oudere als jongere doelgroepen? Een vakantie naar Tavira biedt genoeg afwisseling voor een geslaagde vakantie!

Onze SUNtips:
  • Bezichtig één of meer van de maar liefst 37 kerken in Tavira.
  • Geniet van een ijsje in de tuin Jardim do Coreto.
  • Bezoek de oude visafslag, tegenwoordig een thuis voor vele winkeltjes.
Een bestemming dat alle charmes biedt van de Algarve, maar dan zonder hordes toeristen. Een vakantie naar Tavira. Ik zou het doen.

Vind je ideale vakantie naar Tavira