Vakantie Costa brava

Het pure Viva España beleef je aan de 200 km lange kuststrook van de Middellandse Zee. Lange zandstranden en kleine baaitjes, omgeven door pijnbomen en rotspartijen, brengen de Costa Brava tot leven. Aan de Spaanse ruige kust vind je zowel authentieke vissersdorpjes als de bekende badplaatsen, elk met hun eigen charme. Met dank aan het mediterrane klimaat is het hier het gehele jaar door fijn vertoeven.

Costa Brava in vogelvlucht

In de Costa Brava vindt iedere vakantieganger wel iets wat zijn of haar hartje sneller laat kloppen. In Malgrat de Mar en Santa Susanna strijk je neer op het goudgele zand voor een heerlijke stranddag. Het sfeervolle Tossa de Mar, ook wel het Blauwe Paradijs genoemd, betovert je met de historische kern Villa Velle. Als je het achterland induikt, kom je historische steden als Gifueras en Gerona tegen, en waan je jezelf in een werkelijk fascinerende natuur met lagunes en uitlopers van de Pyreneeñn. Een liefhebber van kunst? De Dalí-driehoek met meesterwerken van Spaanse kunstenaars is meer dan een aanrader!

Een culturele, ruige kust

De authentieke levensstijl van de Spanjaarden is nog onbedorven in schilderdorpjes als Cadeques en Sant Fellux de Guixols. Indrukwekkende gebouwen, een gevarieerd landschap en eeuwenoude smalle straatjes vormen het beeld van het achterland van de Costa Brava. Wist je al dat de Spaanse keuken tot een van de lekkerste van Europa behoort? Aan de Spaanse kust maak je kennis met gefrituurde inktvisringen, tortillas en overheerlijke gazpacho. Als de avond valt, gaan jongeren op pad naar de bars en discotheken in jongerenplaatsen als Lloret de Mar en Blanes, en doven de lichten pas laat aan de ruige kust van Spanje.

Onze SUNtips:
  • Maak een culturele stedentrip naar de mozaïeken van Gaudí in Barcelona.
  • Roetsj van de glijbanen in het grootste waterpretpark van de Costa in Water World Lloret.
  • Neem plaats op een glasbodemboot voor een tocht naar de Medes-eilanden en ontdek de bijzondere onderwaterwereld.
Met een zonvakantie van SUNtip verzamel je een schat aan herinneringen aan de Costa Brava. Ik zou 't doen.

Vind je ideale vakantie naar Costa Brava