Vliegen vanaf Düsseldorf

Vliegen via Düsseldorf

Wil je binnenkort met het vliegtuig op vakantie naar een zonnige bestemming? Of wil je een stedentrip maken? Of onverhoopt een last minute boeken? Denk dan eens aan vliegen vanaf Düsseldorf Airport (DUS). Via deze luchthaven vlieg je naar verschillende bestemmingen binnen en buiten Europa. De keuze uit bestemmingen is reuze, want het vliegveld behoort tot de top 3 luchthavens van Duitsland.
 
  • Goed bereikbaar vanuit Nederland
  • Vliegen vanuit Düsseldorf kan naar circa 200 bestemmingen
  • Diverse overnachtingsmogelijkheden
  • Genoeg parkeergelegenheid

 

Vertrekken vanaf Düsseldorf Airport

Als je centraal in ons land woont, dan is de luchthaven op slechts twee uur rijden van Utrecht bereikbaar. Woon je in het zuidoosten van ons land, dan is het vanaf Venlo slechts veertig minuten rijden. Je kunt er ook sneller over doen, als je besluit over de Autobahn te scheuren! Let wel even op dat je Düsseldorf Airport niet verward met Airport (Düsseldorf) Weeze. De terminal op Düsseldorf Airport is recentelijk vernieuwd, waardoor het vliegen vanaf Düsseldorf Airport van alle gemakken is voorzien. Vlieg je heel vroeg in de ochtend of kom je ‘s avonds laat aan op het vliegveld? Dan heb je de mogelijkheid om rondom het vliegveld te overnachten, want er zijn genoeg hotels te vinden. Kortom: vliegen vanaf Düsseldorf Airport betekent een fijn begin en einde van je vakantie!

Düsseldorf Airport: een perfect alternatief voor Schiphol

Aangekomen op Düsseldorf Airport kun je vanaf drie vertrekhallen naar het vliegtuig lopen. Zowel voor als na de douane heb je diverse winkels en horeca. Leuk voordeel: als je naar een bestemming buiten Europa reist, kun je – net als op alle andere vliegvelden – belastingvrij shoppen! Restaurants om uitgebreid te dineren vind je er niet, maar je kunt wel op veel plekjes een broodje kopen, of gaan voor een Duitse braadworst. Smullen maar! 
Er zijn circa 200 bestemmingen vanaf Düsseldorf te bereiken. Ook is het vliegen vanuit Duitsland vaak goedkoper dan vanuit Nederland. Daarom is vliegen vanaf Düsseldorf populair. Het biedt ook een goed alternatief voor Schiphol Airport. Het is minder druk en je kunt er net zo makkelijk naar jouw zonnige bestemming vliegen. De meeste vluchten vanaf Düsseldorf Airport gaan naar Turkije, Griekenland, Spanje en de Canarische Eilanden. Buiten Europa wordt er veel naar Mexico gevlogen. Ideaal als je de winterzon wilt opzoeken! 

 

Bereikbaarheid Düsseldorf Airport

Vliegen vanuit Düsseldorf is dus gemakkelijk vanuit Nederland. Je bereikt de weg naar Düsseldorf Airport het best door de A12 bij Arnhem of de A67 bij Venlo de grens over te gaan. Houd er wel rekening mee dat als je Düsseldorf stad binnen wilt rijden, voordat je naar de luchthaven gaat, je moet beschikken over een milieusticker. Die vraag je gemakkelijk online aan. Maar als je rechtstreeks naar Düsseldorf Airport gaat, heb je er geen nodig. Aangekomen op de luchthaven kun je de auto kwijt op één van de parkeerterreinen. De wat verder gelegen terreinen zijn vaak goedkoper en vandaaruit ben je met de skytrain binnen enkele minuten bij de terminal.
Ook met de trein is Düsseldorf Airport gemakkelijk te bereiken. Dat komt omdat het vliegveld over een eigen treinstation beschikt. Reis je met de trein vanuit Nederland, dan kun je al vanaf €20,- bij NS een treinticket kopen. Vanaf Amsterdam Centraal doe je er met de ICE International trein ongeveer twee uur en een kwartier over.

Dus, wat houdt je tegen? Kijk vandaag nog naar de Düsseldorf Airport bestemmingen. Ik zou ’t doen!

Vind je ideale vakantie vanaf Düsseldorf

Dankzij een goede bereikbaarheid vanuit Nederland, ben je zo op Düsseldorf Airport en vlieg je naar de leukste bestemmingen. Ik zou 't doen!

Lauran
Luchthaven specialist