Griekenland

Vakantie Griekenland

Van de eeuwenoude goddelijke mythes die tot ieders verbeelding spreken, tot de pittoreske witte dorpjes waar de geur van naaldbomen in de lucht hand. Griekenland is een mateloos populaire vakantiebestemming, met zowel onontdekte plekjes als toeristische trekpleisters, ongerepte stranden en indrukwekkende natuurpracht. Tel hier de lokale gastvrijheid, de beste Souvlaki en véél zon bij op, en laat die vakantie naar Griekenland dan maar heel snel komen!

Een archeologische vindplaats, gekleurd door exotische stranden

Naast imposante stranden en kleurrijke huisjes, herbergt Griekenland al sinds de prehistorie een schat aan culturele bezienswaardigheden. Laat je meeslepen door de Griekse mythes in de historische stad Knossos op Kreta, wat vermoedelijk de oudste stad van heel Europa is. Kom oog in oog te staan met het wereldberoemde Akropolis tijdens een stedentrip in Athene. Bewandel de Samaria Kloof en baan je een weg door de massieve bergen voor een ervaring om nóóit meer te vergeten. Of struin langs de witte huisjes met de befaamde blauwe koepels van sprookjesachtig Santorini en schiet hier je mooiste foto. Verruil je het binnenland liever voor het strand? Geen probleem! De 3000 Griekse pareltjes in de azuurblauwe zee hebben allen hun eigen charme: levendig Corfu, turtle-island Zakynthos of mondain Mykonos herbergen stuk voor stuk een schat aan vakantievertier voor jong en oud.

Sfeervol Griekenland

De Griekse gastvrijheid gaat je niet ongemerkt voorbij. Het straatbeeld wordt bepaald door sfeervolle tavernes, die je weten te lonken voor een gezonde portie culinair genot. Doe jezelf te goed aan Moussaka, Souvlakien gevulde wijnbladeren, en aarzel niet om een borrelglaasje van de anijsdrank Ouzo te bestellen. De Grieken houden bovendien van feesten! Dansen is een van de grootste tradities, wat dan ook (vaak na het eten) volop gedaan wordt. Immers: wie kent de sirtaki niet? Rust vind je op laidback Lefkas, terwijl het licht pas in de late uurtjes dooft in de grote clubs van Chersonissos. De authentieke Griekse sfeer vind je nog volop in de kleine cafés. Grote kans dat een accommodatie met een naam uit de Griekse mythologie jou welterusten wenst, na weer een voldane dag in goddelijk Griekenland.

Onze SUNtips:
  • Laat je verbazen door de middeleeuwse schoonheid van de kasteelstad Mystras.
  • Bezoek de imposante Meteora van Thessalië in Centraal-Griekenland.
  • Ontdek de ongerepte natuur van het idyllische, groene eiland Paxos.
λó τξιδι, goede reis!

Vind je ideale vakantie naar Griekenland