Vakantie oktober 2024

Vakantie oktober

Oktober is de maand, dat we de herfst echt beginnen te merken. Korte dagen en grijs weer doen hun intrede en ook de winter ligt verderop al in de luur. Voor wie gauw nog even wat zonnestralen wilt pakken, is oktober het beste moment, want er zijn nog meer dan genoeg zonnige bestemmingen en je geniet van veel voordelen!
 
  • Lagere prijzen
  • Zuid-Europese bestemmingen met goed weer
  • Talloze opties voor topische bestemmingen
  • Het moment om nog vitamine D te vangen

 

De fijnste vakanties in oktober 2024

Oktober is een maand, waarin er nog héél véél bestemmingen lekker warm zijn, terwijl we in Nederland al last kunnen hebben van echt herfstweer. Deze bestemmingen hoeven niet eens heel ver weg te zijn.
Tevens vermijd je grote druktes. Het echte vakantieseizoen van de zomer is voorbij. Je geniet in alle rust van de zon op jouw vakantiebestemming. Op het strand of op een ligbed aan het zwembad is er dus altijd ruim plek voor jou. Het bezichtigen van bezienswaardigheden doe je op het gemakje en van ergens in de rij staan is geen sprake. Ideaal zo’n vakantie in oktober!

Waar is het warm in oktober?

Als het gaat om bestemmingen binnen Europa, dan wordt het hoogtepunt qua temperatuur gemiddeld in augustus bereikt. Maar in oktober is het nog steeds uitstekend vertoeven bij Zuid-Europese bestemmingen. Zo loopt in Griekenland de temperatuur op tot rond de 25 °C en ook aan de Algarve en het zuiden van Spanje rijkt de temperatuur nog ruim boven de 20 °C.

De grote favoriet voor een zonvakantie binnen Europa, zijn de Canarische Eilanden en dan met name de eilanden Gran Canaria en Tenerife. Hier geniet je namelijk nog ruim van temperaturen van 25 °C en volop zon. De Canarische Eilanden staan erom bekend dat er een eeuwige lente heerst. Je snapt dus wel waarom het de grote favoriet is.
Uiteraard zijn er ook buiten Europa meer dan genoeg bestemmingen, waar je geniet van zonnige taferelen. Zo zijn de temperaturen in Turkije met zo’n 26 °C overheerlijk te noemen. Wel kan er iets meer regen vallen dan bijvoorbeeld de Canarische Eilanden.

Een tweede zomer beleef je in Egypte, want met temperaturen van 30 °C en een niet bestaande neerslag, is Egypte op zijn zachts gezegd zomers te noemen.
Dat je in het Caraïbische gebied, geniet van tropische taferelen, komt misschien niet als verrassing, maar de temperaturen van boven de 30 °C zijn het benoemen waard. Of je nu kiest voor Aruba, Bonaire, Curaçao of een ander Caraïbisch eiland. De tropische temperaturen en paradijselijke stranden van deze eilanden zijn dé perfecte manier om te ontsnappen aan de Nederlandse herfst.
Iets wat overigens ook geld voor de kust van Afrika, met bestemmingen als het altijd vrolijke Gambia en de zonovergoten Kaapverdische Eilanden.
 

Stedentrip in oktober

Een zonnetje en temperaturen van rond de 20 °C zijn uitstekende omstandigheden voor een stedentrip. Die omstandigheden tref je in oktober. Een fantastische maand om weer een stedentrip van de bucketlist te strepen. Ga jij eindelijk de authentieke paella in Valencia proeven, het Colosseum bezichtigen in Rome, in de gele tram stappen in Lissabon of shoppen in Milaan. Oktober is het moment voor jouw stedentrip!
 

All Inclusive vakantie oktober 2024

Zachten prijzen en volop rust: dat is het ideale moment om je goed te laten verwennen met het gemak van een All Inclusive. Een All Inclusive vakantie is de perfecte manier om helemaal tot rust te komen. Je hoeft je immers niet druk te maken over alledaagse zaken. In plaats daarvan is alles al voor je verzorgd. All Inclusive vakantie oktober? Ik zou ’t doen!
 

Last minute vakantie oktober 2024

Beginnen de vakantiekriebels te komen en wil jij optimaal genieten van zon en rust tegen een scherpe prijs? Wanneer oktober voor de deur staat en je de herfst wilt ontvluchten, vind je bij SUNtip last minute deals tot wel 6 weken voor vertrek.
 

Vind de beste vakanties voor oktober 2024

Wil jij op vakantie tijdens deze uitstekende reisperiode? Boek dan een vakantie voor in oktober bij SUNtip. Ik zou ’t doen!
 

Vind je ideale vakantie voor oktober

Oktober is de ideale maand, als je nog even wilt genieten van uitstekend weer. Vind daarom jouw ideale vakantie voor oktober bij SUNtip. Ik zou 't doen!

Melanie
Zonvakantie specialist